NIEUWSB&W

Hitachi LCD zuinig met energie

Redactie HiFi.nl | 25 mei 2006 | B&W

Hitachi’s 32 inch lcd-televisie is opgenomen in de Top10 meest energiezuinige televisies. De lijst is samengesteld door Stichting Natuur en Milieu om het gebruik van energiezuinige apparaten te stimuleren.

Voor het samenstellen van de lijst is gekeken naar de best verkochte toestellen in de drie meest verkochte afmetingen: 20, 26 en 32 inch of 51, 66 en 81 cm. De Hitachi 32LD6600 bezet de zesde plaats in de categorie schermen met een beelddiagonaal groter dan 80 cm. Het energieverbruik bedraagt gemiddeld 158 kWh per jaar. Het verschil tussen de tv’s in de Top10 en onzuinige modellen loopt op tot wel 100 procent.

De Top10 is een onderdeel van de HIER-campagne, waarin 38 goede-doelen-organisaties zich samen inzetten voor het oplossen van het klimaatprobleem. Alle modellen in de Top10 zijn zuinig en worden aanbevolen door Stichting Natuur en Milieu en de HIER-campagne.

“Met de Top10 willen we de noodzaak van energiezuinige apparaten benadrukken. De televisies zijn het eerst aan bod, maar we komen binnenkort met overzichten van andere producten”, aldus Mirjam de Rijk, algemeen directeur van Natuur en Milieu.  “Producten uit deze lijsten zijn de zuinigste in hun klasse. De consument die kiest voor een Top10 TV helpt klimaatverandering te voorkomen en bespaart bovendien veel energiekosten.”

Herman Nevens, Country Manager Benelux van Hitachi: “We produceren onze producten aan de hand van een aantal criteria. Naast uiteraard zaken als beeldkwaliteit en design, is het energieverbruik eveneens een belangrijk ontwikkelprincipe. We zijn dan ook trots dat onze inspanningen worden erkend en we een plek in de Top10 hebben bemachtigd.”

MERK

EDITORS' CHOICE