NIEUWSAesthetix

Nieuw Aesthetix Atlas


Redactie HiFi.nl | 24 mei 2006 | Aesthetix

(ingezonden mededeling)

Aesthetix, al jaren een gevestigde naam als het gaat om werkelijke topklasse voorversterkers met gebruikmaking van buizentechniek. Wie kent er niet de Rhea, Janus en Calypso modellen uit de Saturn serie. Doordachte techniek in combinatie met een mooie vormgeving.

Op veler verzoek heeft Aesthetix nu ook haar eerste eindversterker ontwikkeld en ging daarbij zeker niet in één nacht over het ijs. Deze nieuwste loot luisterend naar de naam Atlas, is geheel vormgegeven volgens het beproefde concept van de Saturn serie en bezit naast een naadloos integrerende vormgeving, onderhuids ook veel van de technieken uit deze roemruchte serie. Aesthetix heeft duidelijk een extreem hoge kwaliteit nagestreefd waarbij het ontwerpteam tijdens en na de CES in Amerika, veel lof heeft mogen ontvangen over de klank en kwaliteit van deze nieuwe stereo eindversterker. Atlas, een mooie naam voor een fraaie en doeltreffende versterker die als doel heeft muziek te reproduceren en te laten beleven zoals de muzikant het zelf bedoeld heeft.

Binnen de perceptie van Jim White, de ontwerper van deze niet alleen robuuste maar vooral ook zeer muzikale versterker, is er een geslaagde symbiose ontstaan door techniek en muziek op onnavolgbare wijze met elkaar te verenigen. U zult ervaren dat de kracht en betrokkenheid van deze stereo eindversterker uitmuntend zijn. Zonder in te boeten op ook maar enige verfijning en detail, valt direct op dat deze versterker met zijn uitzonderlijke kwaliteiten in prestaties en bouwwijze, de gangbare muziekreproductie weet te ontstijgen. Zelden stond een audiocomponent meer in contact met live muziekweergave dan deze Atlas.

De Atlas maakt gebruik van bipolaire transistoren voor de uitgangstrappen terwijl de lijnversterking is voorzien van de legendarische muzikale 6SL7 buis. Hierdoor weet deze versterker op bijna magische wijze nog meer emotie los te maken. Bereidt u voor op een zinnenprikkelende en enerverende muzikale ervaring - die van de Aesthetix Atlas...


Introductieprijs: 9.500 euro

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »