NIEUWSDared

Dared naar HEA

Redactie HiFi.nl | 24 mei 2006 | Dared

(ingezonden mededeling)

HEA te Venlo heeft met ingang van 10 mei het agentschap voor Nederland en België verworven van Dared producten.

Dared Musical Instrument is gevestigd in het Chinese Shenzhen. Dared is in 1995 begonnen met het ontwikkelen en produceren van transformatoren en in 1996 met buizenversterkers. In veel andere landen heeft Dared reeds een uitstekende reputatie opgebouwd onder genieters van muziek. Dared heeft vier series voor-, eind- en geïntegreerde versterkers in haar programma.
 
Dared slaagt er als geen ander in zoveel mogelijk muzikale kwaliteit te leveren tegen een zo laag mogelijke prijs. Een tweede belangrijk kenmerk is dat de afmetingen van de versterkers minimaal gehouden worden. Drie voorbeelden:

De MP60.Dit is een push-pull geïntegreerde versterker met vier stuks 5881 in ultra lineair geschakeld. Het vermogen is 2 x 20 watt in 4 of in 8 ohm. Hij telt 3 ingangen en meet 350 x 300 x 160 mm. Door gebruik te maken van de 5881 i.p.v. zijn familielid de EL34 klinkt de muziek mooi vloeiend. Een zeer aardig feature is het zogenaamde ’katteoog’.Dit is een indicatorbuis die met een oplichtende dubbele balk zeer snel het momentaan afgegeven vermogen aangeeft Een geweldige versterker voor slechts 1149 euro! Ook leverbaar met pianolak zijpanelen.

De MP15.Deze nieuwste Dared is een single ended versterker opgebouwd om de KT94. Deze versterker verrast door zijn subtiele kracht, dynamiek, fijnbesnaardheid en strakke ver doorlopende bas. De voeding is ruim gedimensioneerd met een forse smoorspoel en per kanaal 450 uF afvlakcapaciteit! Het vermogen is een ruime 2 x 18 watt in 4 of in 8 ohm. De volumeregelaar komt van Alps. Er zijn drie ingangen beschikbaar. De aansluitklemmen zijn van een zware kwaliteit en herbergen zowel banaanstekers als kabels tot 10 mm2. De kast is fraai afgewerkt met zijpanelen in zwarte pianolak. Ook deze MP15 heeft een katteoog gelijk an de MP60. De afmetingen zijn 340 x 290 x 160 mm.
De prijs voor deze single ended versterker van hoogstaande kwaliteit is uniek laag: slechts 999 euro!

De MP5.Dit is een uniek en bijzonder apparaat! Deze Dared herbergt een DAC met USB aansluiting, een buizenlijnversterker met drie ingangen en een hybride MOSFET eindversterker van 2 x 13 watt in een fraaie behuizing. Een hoofdtelefoon wordt meegeleverd. Ook muzikaal zeker een topper, zeker voor slechts 449 euro!


EDITORS' CHOICE