NIEUWSB&W

Marantz: Hifi via stroomnet

Redactie HiFi.nl | 20 mei 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Een echt ‘plug&play’-systeem van Marantz voor muziek in het hele huis

Marantz, de vooraanstaande producent van hifi-installaties en thuisbioscoopsystemen, heeft een belangrijke innovatie op de markt gebracht die niet alleen bijzonder ingenieus is, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Met het nieuwe WEAVE-systeem (Wired Entertainment Accessible via Electricity) kunt u al uw muziek vanaf nu door het hele huis afspelen via het netwerk dat al in elk huis aanwezig is – het stroomnet. De technologie die dit mogelijk maakt, noemen we PLC (Power Line Communication). Sluit de WEAVE-apparatuur aan op elk gewenst stopcontact, en luister naar uw muziek waar u maar wilt.

De spil van het systeem is het locale weergaveapparaat ZC4001. Dit apparaat legt via het stroomnet van uw huis direct na het aansluiten contact met uw Home Entertainment-systeem, zodat u naar de radio van dat systeem kunt luisteren, of naar de cd-speler, of naar elke andere bron die is aangesloten. 

U hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken van deze draagbare, compacte en stijlvol vormgegeven ZC4001, met zijn glanzende zilveren front en stijlvolle afwerking in bruine details. De twee hoogwaardige luidsprekers en de ingebouwde versterker vullen elke kamer met geluid in cd-kwaliteit dat afkomstig is van uw hoofdinstallatie. Feitelijk verplaatst Marantz alle functies van uw grote hifi-installatie naar dit elegante kastje met het formaat van een draagbare radio.

En het maakt niet uit of iemand anders ook uw hoofdinstallatie gebruikt, de ZC4001 werkt onafhankelijk. In uw hele huis kunt u maximaal zes ZC4001`s tegelijk gebruiken. Dit systeem is een echte verademing wat betreft installatiegemak, u kunt nu heel eenvoudig elke gewenste kamer van muziek voorzien zonder een complex wifi-netwerk of een dure ‘multizone’-installatie aan te schaffen.
De ZC4001

Om het systeem te laten werken, moet u een WEAVE-versterker of -receiver aansluiten op uw hoofdinstallatie, in dit geval de ZR6001 AV-receiver (afbeelding hieronder). De ZR6001 vormt niet alleen het hart van uw Home Entertainment-systeem, maar verstuurt ook via de netstekker audiosignalen naar elke kamer in uw huis. De ZR6001 is de eerste van vele WEAVE-producten van Marantz die zullen worden uitgerust met PLC-technologie.

De compacte Marantz ZC4001 vormt de alles-in-één oplossing voor het weergeven van muziek en geluid in cd-kwaliteit door uw hele huis. Dit stijlvol vormgegeven apparaat levert kamervullend geluid met zijn twee hoogwaardige luidsprekers en ingebouwde versterker. Bovendien kan hij RDS-teksten en de tijd weergeven, en kan hij dienst doen als wekkerradio.

Omdat het een lichtgewicht en draagbare ontvanger is, kan hij heel eenvoudig worden meegenomen van de ene naar de andere kamer om naar het audioaanbod van de ZR6001-receiver te luisteren. Of sluit maximaal nog vijf extra ontvangers aan, waar u maar wilt in huis.

WEAVE Wired Entertainment Accessible via Electricity is een methode van tweerichtingscommunicatie waarbij elektriciteitskabels als overdrachtsmedium worden gebruikt door de lichtnetfrequentie te moduleren met hoogfrequente signalen. De onderlinge multiroom-communicatie tussen de WEAVE-audioinstallaties van Marantz begint al op het moment dat u de stekker in het stopcontact steekt, nog nooit is het installeren van een audionetwerk meer plug-&-play geweest. De nieuwe ZR6001 en ZC4001 zijn speciaal ontworpen voor het versturen van real-time streaming audio in volledige cd-kwaliteit (44,1 kHz/16-bit). Omdat het systeem via het bestaande stroomnet werkt, kunnen andere draadloze systemen zoals WiFi en Bluetooth geen storingen veroorzaken, en uw magnetron ook niet.

MERK

EDITORS' CHOICE