NIEUWSB&W

Beelden - publicatie week 20

Marc Brekelmans | 18 mei 2006 | B&W

Beelden zeggen meer dan woorden. Ook voor HiFi.nl geldt deze oude wijsheid. Al in 2002 maakten wij tijdens de VAD show in Veldhoven filmpjes van (nagenoeg) alle deelnemers. Waarom het niet direct een vervolg kreeg? De meeste lezers beschikten nog niet over een snelle verbinding.

Nu beschikken de meeste HiFi.nl lezers wel over een (zeer) snelle verbinding. We kunnen daarom de filmpjes niet alleen aanbieden in een standaard resolutie, we bieden ze zelfs aan in HD kwaliteit (1080p). Vandaag kunt u het filmpje van de Audiac dealershow (met de Wilson Audio Alexandria) bekijken. Binnenkort volgen nog meer leuke filmpjes (o.a. van de Rhapsody show en een interview met Neil Patel van Avalon Acoustics).

Verder publiceren we deze week maar liefst drie hardware recensies, waarvan één zelfs een wereldprimeur betreft. De Crystal Cable Ultra is de nieuwste toevoeging aan het Crystal Cable assortiment en completeert het assortiment aan de bovenkant. Zoals gezegd, HiFi.nl is de eerste die ze onder de loep mocht nemen (bijna letterlijk).

The Professional Monitor Company (oftwel PMC) houdt niet van rare fratsen. Zal wel te maken hebben met hun achtergrond in de professionele wereld. Een vierkante kast, twee units en een transmissielijn, dat is de GB1+. Rare type aanduiding? Nee hoor. De Ground Box 1, kwam na de Floor Box 1 (FB1). Weer een nieuwe vloerstaande luidspreker bracht ze in de problemen bij de naamgeving; “How do we call the Other Box?” De OB1 (Other Box) was geboren. Vandaag dus aandacht voor de kleinste vloerstaander van PMC.

Hoofdtelefoonaansluitingen. Ze lijken de laatste jaren van steeds meer apparaten te verdwijnen (geen van de apparaten in mijn hoofdinstallatie heeft een hoofdtelefoonaansluiting). Een losse hoofdtelefoonversterker is dan de enige optie. HiFi.nl test twee exemplaren voor u.

Ik wens u weer veel lees, luister en kijkplezier.
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Crystal Cable Ultra
HiFi.nl is het eerste HiFi magazine ter wereld dat een recensie publiceert van de nieuwe Crystal Cable Ultra lijn.  Auteur Rene van Es was al eerder onder de indruk van de kabels van dit Nederlandse merk. Kan de Crystal Cable Ultra de lat nog hoger leggen?

PMC GB1 luidsprekers
Het geluid is bovenmodaal goed. Stevig, snel, transparant en detailrijk. En monitor die inzicht geeft in de opname en af en toe genadeloos afrekent met waardeloze studio technici.

Hoofdtelefoon versterkers
Eerder lieten we al een traan over het verdwijnen van phono voortrappen in versterkers. In dit artikel gaan we in op de stilletjes zeldzaam geworden hoofdtelefoon versterkers.


Achtergrondartikelen - column

Rhapsody Show 2006
Geestdriftige gezichten alom dit weekend bij de Hilversumse dealer Rhapsody. De aanleiding: de Avalon Isis maakte zijn debuut op Europese bodem.

Audiac dealershow 2006 Vodcast
Maandag 24 en dinsdag 25 april organiseerde importeur Audiac een huisshow voor haar dealers,  woensdag mocht de Nederlandse pers aantreden. Speciaal voor deze dagen waren enkele vertegenwoordigers van de door Audiac gevoerde merken uitgenodigd.

Gouden Oren, Column door Bert Dekker
“Goh, is wel goed te horen” zegt ze opeens en ik val zo ongeveer van mijn stoel. Altijd gemeend dat audio aangelegenheden voor haar slechts oninteressante, kwesties waren.

Luisterbezoek Zaza Bavi
Eén van de leukste dingen van het auteurschap voor Hifi.nl vind ik het kennismaken met mede muziekliefhebbers en zo ook onbekende muzieksoorten en artiesten.


Software

Bruce Springsteen - Born to Run (Vinyl)
Alweer een jubileumuitgave, ditmaal van Bruce Springsteen. Reeds eerder uitgebracht op policarbonaat schijfjes met beeld en geluid maar nu dan ook op lp.

Elvis is back! (Vinyl)
Nauwelijks terug uit West-Duitsland, waar hij zijn militaire dienstplicht vervuld heeft, neemt Elvis Presley op 20 maart en 3 april 1960 in Nashville’s studio B een aantal songs op, voor het eerst in stereo.

Ella Fitzgerald - Let No Man Write My Epitaph (Vinyl)
Philip Leacock’s uit 1960 daterende speelfilm ‘Let No Man Write My Epitaph’ speelt zich af in Chicago’s beruchte South side. In de film speelt Ella Fitzgerald de rol van een zingende pianiste.

Dvorak - Rusalka (DVD-muziek)
Zonder twijfel is Dvoraks sprookjesopera “Rusalka” niet alleen zijn beste, maar ook populairste muziekdramatische creatie.

Wagner - Das Rheingold (DVD-muziek)
Operaliefhebbers: groot nieuws. U kunt de videobanden die u ooit opnam van de televisie-uitzendingen van de sensationele eerste Nederlandse uitvoering van Der Ring des Nibelungen uit 1999 weggooien.

MERK

EDITORS' CHOICE