NIEUWSSamsung

Samsung Portable Bios

Redactie HiFi.nl | 25 april 2006 | Samsung

(gezien op het Internet)

Wie straks het WK voetbal kamerbreed wil kijken, kiest een beamer. En die hoeft niet massief te zijn.

Een opmerkelijk stukje techniek is de Samsung Pocket Imager. In een doosje nog kleiner dan een stapel van vijf cd-hoesjes (127 x 95 x 51 millimeter) zit een complete beamer.

Normaal hebben dit soort projectors de omvang van halve audiotoren, maar deze dus niet. Daar komt bij dat de P300 opmerkelijk genoeg ook nog niet eens veel zwaarder is dan de stapel cd’s. Erg draagbaar dus en fijn voor op reis. Je zou hem bijvoorbeeld in de caravan kunnen inbouwen. Best hip, je eigen verplaatsbare thuis- bioscoop. Samsung zelf promoot hem met het idee dat hij in je zak past, maar dat is wat overdreven.

Voor het gemak kun je er ook een batterij bij kopen, zodat je draagbare projector ook echt draagbaar bruikbaar wordt, ruim twee uur lang. Theoretisch kun je de P300 dus meenemen in de trein, de bus of het vliegtuig om het beeld op de stoel voor je te projecteren. Niet echt praktisch, maar het kan. Wel echt handig is het apparaat voor bedrijven die op locatie presentaties willen geven, en voor de kleiner behuisde mens.

Het beeld is behoorlijk goed, zeker voor een beamer van deze omvang. Goed contrast en mooie kleuren. Wel moeten de gordijnen dicht, want de lichtopbrengst is erg zwak. Op dat gebied doen grotere beamers het natuurlijk een stuk beter. Waar veel grote projectoren het doen met enkele honderden lumen lichtsterkte heeft de Samsung er maar 25. En dat is natuurlijk wel een groot nadeel. Een voordeel daarvan is wel weer dat de P300 weinig stroom verbruikt.

Prijs:
Samsung Pocket Imager, SP-P300:  710 euro


EDITORS' CHOICE