NIEUWS

Muzikale hond


Redactie HiFi.nl | 24 april 2006

(ingezonden mededeling)

Rond een jaar of acht krijgen veel kinderen behoefte aan een huisdier. Ouders hebben daar vaak echter niet zo`n zin in. The Gadget Company heeft een gadget waarmee ouders zelfs de meest doortastende kinderen de mond kunnen snoeren: een robothond waar het kroost z`n iPod op kan aansluiten. Het hondje hoeft niet uitgelaten te worden, en hoeft geen eten gegeven te worden. Wel moet hem muziek gevoerd worden. Anders wordt hij chagrijnig.

iDog is een robothondje gemaakt van glanzend, wit plastic en past in de palm van een hand. Wanneer je de staart van iDog in een iPod of andere MP3 speler plugt begint de muziek te spelen vanuit de buik van de robothond. Let wel goed op wat voor muziek je opzet, want het hondje is uiterst kieskeurig.

iDog begint zijn leven in puppy modus, maar als je hem muziek voedt zal hij steeds beter gaan reageren op de muziek die hij hoort. Wanneer er pop of R&B muziek klinkt zal het hondje vrolijk dansen op de maat van de muziek. Rock en punk maakt `m echter chagrijnig en van dance wordt raakt hij opgewonden. Emoties komen tot uitdrukking door lichaamshouding en zeven gekleurde ledjes in de kop. De iDog is eigenlijk een moderne versie van de Tamagochi hype van enkele jaren geleden, en begint al hype-vormen aan te nemen in de Verenigde Staten. Daar zijn tientallen verschillende sokken en oorwarmers op de markt en lopen kinderen rond met speciale handtasjes om iDog in te vervoeren. Of het zover komt in Nederland blijft nog even afwachten.

Je kunt de iDog voor 44,95 bestellen op www.GadgetCompany.nl of via 0900-Gadgets (35 ct p/m).

EDITORS' CHOICE