NIEUWSB&W

1ste Panasonic Blu Ray Discs!

Redactie HiFi.nl | 22 april 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Panasonic kondigt de komst aan van de eerste Blu-ray discs voor de Europese markt. Het gaat om discs met een opslagcapaciteit van zowel 25 GB als 50 GB voor toepassing in Blu-ray Disc drives met een dubbele schrijfsnelheid.

De volgende vier modellen worden dit voorjaar op de Europese markt geïntroduceerd:
LM-BE50DE, herschrijfbaar, 50 GB, single sided, dual layer
LM-BE25DE, herschrijfbaar, 25 GB, single sided, single layer
LM-BR50DE, eenmalig beschrijfbaar, 50 GB, single sided, dual layer
LM-BR25DE, eenmalig beschrijfbaar, 25 GB, single sided, single layer

Door de dual layer structuur kunnen de LM-BE50DE en LM-BR50DE een grote capaciteit van 50GB realiseren, meer dan 10x de hoeveelheid van een conventionele single sided 4.7GB DVD disc. Panasonic introduceerde de dual layer technologie in 2004 voor het eerst op de Japanse markt met een disc met 1x de snelheid.

Onderstaand de belangrijkste eigenschappen van Blu-ray discs:

  • Dual layer technologie waarmee een opslagcapaciteit van 50 GB wordt gerealiseerd.
  • Spin Coated cover layer technologie: door de disc op uiterst accurate wijze te voorzien van een beschermlaag, heeft de disc overal exact dezelfde dikte.
  • Toepassing van een unieke, speciaal ontwikkelde zeer gevoelige en duurzame opname-film voor de herschrijfbare discs, deze waarborgt de hoge kwaliteit van opname- en weergave, wat vooral van belang is bij PC-toepassingen waar gegevens heel frequent worden overschreven.
  • De eenmalig beschrijfbare discs maken gebruik van een opname-film van chemisch materiaal dat niet door licht is beïnvloed, waardoor de veiligheid en langdurige opslag van gegevens is gewaarborgd.
  • Een nieuw ontwikkelde oppervlakte-beschermingstechnologie zorgt voor een opmerkelijke hogere bescherming van de discs tegen krassen en biedt tevens een hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid zelfs zonder gebruik van een cartridge.
MERK

EDITORS' CHOICE