NIEUWSB&W

Philips blokkeert zappen


Redactie HiFi.nl | 21 april 2006 | B&W

(gezien op het Internet)

Als het aan Philips ligt dan kunt u binnenkort niet meer de reclames tussen uw favoriete tv-programma`s ontwijken door weg te zappen. Philips heeft een patent aangevraagd waardoor mensen niet meer van tv-kanaal kunnen veranderen of vooruit kunnen spoelen (bij eerder opgenomen programma`s) wanneer een reclameblok begint.
 
Volgens de beschrijving van het patent gaat Philips gebruik maken van MHP (Multimedia Home Platform). Met MHP kunnen markeringen gelezen worden die verstopt zitten in tv-uitzendingen. Wanneer een reclame is gemarkeerd, kan uw STB (Set-Top Box), DV-R of uw televisie voorkomen dat u wegzapt naar een ander kanaal of vooruit spoelt. MHP-software is al ingebouwd in de meeste digitale televisies en recorders die op dit moment te koop zijn.

Philips is niet dom en weet dat het patent de meeste klanten behoorlijk zal irriteren. Klanten kunnen ook gaan denken dat hun apparatuur stuk is. Om dit te voorkomen wil Philips een melding tonen op het beeldscherm wanneer de software het wegzappen blokkeert.

Het wordt nog mooier. In het patent staat ook dat televisiekijkers een bedrag kunnen gaan betalen om wel de mogelijkheid te krijgen om weg te zappen bij reclames. De hoogte van dit bedrag kan vastgesteld worden door uw kabelaanbieder.

MERK

EDITORS' CHOICE