NIEUWSPS Audio

Nieuwe PS Audio netkabels

Redactie HiFi.nl | 18 april 2006 | PS Audio

(ingezonden mededeling)

Boulder Colorado, April 14, 2006 - PS Audio, pionier en wereldwijd marktleider in netstroomproducten, heeft in alle stilte gewerkt aan een opvolger voor de bijzonder goed onthaalde xStream lijn van netkabels en deze zijn nu ook klaar voor de Benelux markt.

De nieuwe benaming wordt “SC” lijn, deze nieuwe kabels gaan alweer een stuk verder dan de originele xStreams en zullen klankmatig, zonder enig probleem, elke bestaande kabel doen verbleken. En … dit is géén grapje!

Drie nieuwe modellen:

De drie voorgestelde nieuwe modellen zullen respectievelijk de xStream Statement, Plus en Prelude netkabels vervangen. De nieuwe SC netkabels zijn de Statement SC, Plus SC en Prelude SC. De nieuwe kabels krijgen een zachte katoenen buitenmantel en zijn veel flexibeler dan eender welke kabel ooit door PS Audio gebouwd. De nieuwste SC lijn is zonder meer “state-of-the-art”.

SC staat voor Single Crystal.

De Plus en Statement zijn bij de eerste netkabels ter wereld, die PCOCC Single Crystal copper in hun design gebruiken.

PCOCC, is een highend koper product dat ondermeer gebruikt wordt in audiokabels,(interlinks en speakerkabel), het is een zeldzaam en duur type koper gemaakt
volgens de “continuous casting” methode die één enkele kristal produceert voor de hele structuur van de ader. Het standaard high end koper gebruikt in netkabels is traditioneel zuurstofvrij koper of ook OFC genoemd.

OFC heeft honderden koper kristallen, die samen een enkel koperdraadje vormen. Deze kristallen vormen een barrière die de stroom van de elektronen sterk
beïnvloeden.

De nieuwe SC reeks netkabels van PS Audio biedt een ongeziene performantie voor een netkabel doordat de elektronen ongehinderd door elke van de ‘single crystal’ aders lopen.

PCOCC is niet in grote hoeveelheden beschikbaar op de markt, verschillende kabelfabrikanten beweren dat hun producten gemaakt zijn van PCOCC, maar bij velen is dit niet het echte product. In werkelijkheid is er maar één leverancier van ‘single crystal copper’ op de hele wereld, nl. het bedrijf Furukawa uit Japan.

Furukawa heeft maar één PCOCC machine in bedrijf, die verzekerd dat alle productie van deze machine beantwoord aan de uiterst stringente standaarden van PCOCC. Dit betekent ook dat deze enige bron een beperkte productiecapaciteit heeft.

PS Audio heeft een optie op een deel van de toekomstige productie van deze machine en is daarmee een van de weinige fabrikanten ter wereld die toegang heeft tot de ‘real stuff’ om zijn kabels uit te fabriceren.

Afscherming, constructie van de pluggen en onze exclusieve, op ferriet gebaseerde, actieve filtering van AC netstroom terwijl die door de kabel loopt, blijven absolute top eigenschappen van deze prachtige kabels.

De nieuwe kabels zullen vanaf eind deze maand uitgeleverd worden aan de PS Audio dealers.

MERK

EDITORS' CHOICE