NIEUWSB&W

Paasshows - publicatie week 15


Redactie HiFi.nl | 13 april 2006 | B&W

Het komende weekend staat weer bol van de paasshows. Hordes mensen trekken op tweede paasdag naar de auto- of meubelboulevard. Misschien een leuk alternatief… een aantal HiFi dealers organiseert het komende weekend Hifi shows.

Bij de Art’s Audio uit Naaldwijk kunt u het zelfs combineren. Deze HiFi winkel organiseert zijn show namelijk in samenwerking met Troost Wonen & Slapen op de Naaldwijkse Woonboulevard. Ook Sights & Sounds uit Zutphen vindt voor haar paasshow onderdak bij een meubelwinkel. In dit geval bij Cilo in Zutphen. Audio Excellence in Zevenbergen doet het zonder de hulp van een woonwinkel tijdens haar Musical Days. Al zijn de gedemonstreerde Master Contemporary C luidsprekers ware meubelstukken.
Voor de overige shows tijdens het paasweekend verwijzen we u graag naar onze agenda.

Deze week hebben we naast de gebruikelijke software recensies, de set van de week en een column van Rene van Es een recensies van de SolidTech Isoclear dempers.
Zo hoeft u zich dit weekend, op audiogebied, in ieder geval niet te vervelen ;-)

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

SolidTech Isoclear, door Rene van Es  
Al zolang als er luidsprekers bestaan, bestaat interactie tussen de ruimte waarin de luidsprekers staan en de speaker zelf. Een interactie die zich op meerdere manieren laat openbaren en waar de luisteraar op zowel positieve als negatieve manier mee te maken krijgt.


Achtergrondartikelen - column

Als het maar glimt, door Rene van Es  
Wat gebeurt er als je elf mensen, waar van er tenminste zes volledig in de ban zijn van audio en muziek, samen brengt op een locatie waar rust, natuurschoon en stilte te vinden zijn? U wilt het weten?


Software

Ozark Henry (Vinyl), door Jan de Jeu  
De hoogbegaafde Piet Goddaer, zoon van klassiek componist Norbert Goddaer, werkt sinds 1995 onder de naam Ozark Henry. Voor die tijd was hij al met muziek bezig in de vorm van de formatie Word, opgericht door broer Jan Goddaer, die zich profi leerde met een mix van hiphop en funk.

Goldfrapp (Vinyl), door Jan de Jeu 
Goldfrapp waardeer ik op grond van het prachtig atmosferische eerste album ‘Felt Mountain’ van het tweetal Alison Goldfrapp (zang, synthesizers) en Will Gregory (synthesizers). De glam rock / glam fantasy opvolger ‘Black Cherry’ is ruwer en de nadruk ligt meer op erotisch geladen elektronica.

Duke Ellington & Johnny Hodges - Back To Back/Side by Side (Vinyl), door Jan de Jeu 
The Duke zal voor velen het meest bekend zijn als componist en bandleider. Dat hij ook uitstekend gedijt als pianist in een kleine formatie bewijst hij op ‘Back To Back’ dat qua sfeer herinneringen oproept aan zijn opnames met kleine bezetting uit de dertiger en veertiger jaren op Bluebird en Vocalion.

The Rake’s progress (DVD-muziek), door Ferd op de Coul 
“The Rake’s progress” opera van Igor Strawinsky, een zwarte komedie, gemodelleerd naar voorbeelden van komische opera’s uit de 18e eeuw, dus gemaakt naar het voorbeeld van o.a. Mozart, is desondanks toch meer een werk voor kenners dan voor de meest doorgewinterde operaliefhebbers gebleken.

Guernsey (DVD-film), door Jan Luijsterburg 
Guernsey van Nanouk Leopold is nadrukkelijk niet gemaakt om een groot publiek te vermaken. Er wordt een aangrijpend verhaal verteld, maar dat gebeurt op een ongebruikelijk introverte, verstilde manier; de emoties zijn naar binnen gekeerd. Resultaat is een indrukwekkende film die zeer positief ontvangen werd door de filmpers en het kunstzinnig georiënteerde filmfestival in Cannes, waar zelden een Nederlandse film geselecteerd wordt.

MERK

EDITORS' CHOICE