NIEUWSB&W

Samsung stelt Blu-Ray uit


Redactie HiFi.nl | 05 april 2006 | B&W

(gezien op het Internet)

Nieuwe klap voor Blu-ray

Samsung stelt de Amerikaanse lancering van zijn eerste Blu-rayspeler uit tot eind juni, een nieuwe tegenvaller voor de aanhangers van Blu-ray.

Het zit het Blu-ray kamp niet mee. Onlangs stelde voortrekker Sony de lancering van z`n eerste Blu-ray-speler uit tot in juli, nu loopt ook de eersteling van Samsung vertraging op.

En ondertussen staat HD DVD-concurrent Toshiba volop in de belangstelling. Vorige week nog won Toshiba een prestigestrijd door als eerste een high definition dvd-speler op de markt te brengen in thuisland Japan. Een wereldprimeur.

Samsung stelt de Amerikaanse lancering van de BD-P1000 met een maand uit. Dit betekent dat de Blu-ray-speler pas eind juni in de winkelrekken ligt. Het Koreaanse bedrijf verslaat nog nipt Sony, dat z`n eerste Blu-ray-speler "ergens in juli" in de VS wil uitbrengen.

De Samsung BD-P1000 zal naar alle verwachting 999 dollar kosten (830 euro). Dat is beduidend meer dan de twee HD-DVD-spelers die Toshiba deze maand in de VS lanceert. Het basismodel van Toshiba gaat voor 499 dollar (415 euro) over de toonbank, een geavanceerder model kost 799 dollar (665 euro).

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »