NIEUWSOehlbach

HDMI switchers van Oehlbach

Redactie HiFi.nl | 04 april 2006 | Oehlbach | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Oehlbach Kabel GmbH biedt nu twee HDMI switchers aan, welke het mogelijk maken om via de HDMI-uitgang verschillende apparaten aan te sluiten op een beeldscherm met slechts één HDMI-ingang.

De verkoop van LCD- en plasma schermen stijgt explosief. De brede publiciteit voor de volgende generatie tv – HDTV, leidt er toe dat meer en meer consumenten letten op het “HD-Ready”-logo, waarmee ze aangeven interesse te hebben in “future proof” producten die met de nieuwe kwaliteit van HDTV om kunnen gaan. Dit betekent HDMI aansluitingen op de apparatuur.

 

Voorzijde HDMI switchers, respectievelijk model 2:1 en 4:1

De volgende generatie van toestellen als dvd spelers, dvd/hdd recorders, satellietontvangers, playstations e.d. zullen alle uitgerust zijn met HDMI aansluitingen. Maar de grote meerderheid van “HD-Ready” beeldschermen heeft slechts één HDMI-ingang. Een HDMI switcher is noodzakelijk om het ongemak van en gevaar bij het wisselen van kabels en het in de war raken ervan te vermijden.

Oehlbach gebruikt uitsluitend de laatste generatie HDMI onderdelen. De aansluitingen zijn 24 kt. verguld voor het beste contact en bovendien zorgen de Oehlbach switchers voor signaalversterking om 100% kwaliteit te garanderen bij gebruik van lange kabels. Uitsluitend deze feiten verzekeren perfecte audio- en video signalen en ondersteuning van HDCP. Omdat de Oehlbach HDMI switcher volgens de HDMI Licensing LLC specificaties werd ontworpen, is zij cascadeerbaar (in serie schakelbaar) en ondersteunt zij andere HDMI-ondersteunende signaalverdelers (HDMI-verdelers). De maximale resolutie is 1080p ofwel 1920x1080 progressive (VESA UXGA), wat betekent: "HDTV Quality".


Achterzijde HDMI switchers, respectievelijk model 2:1 en 4:1

Hoe werkt het? Schakelen tussen de bronnen is heel gemakkelijk. In de Auto Switching Mode kiest de switcher de eerste ingang waarop zij een signaal aantreft. Wanneer het actieve signaal wegvalt, schakelt zij naar de volgende ingang met een actief signaal. De ingangen kunnen ook met de hand worden geselecteerd door op de single operation button op het frontpaneel te drukken.

Het frontpaneel is gemaakt van geanodiseerd aluminium van hoge kwaliteit. De kast is zwart. De ontwikkeling vond volledig plaats in Duitsland. Er wordt 2 jaar garantie verleend.

Technische specificaties
 

 Naam model 2100/4100
 Bandbreedte 1.65 Gbps
 Maximale resolutie 1080p 50 Hz / 60 Hz
 Signaalstandaard SMPTE / VESA
 Video formaten 480p, 576p, 720p, 1080i/p
 Signaal formaten RGB 4:4:4, YUV 4:4:4 YUV 4:2:2
 Audio formaten S/PDIF PCM (48/96 kHz)
Bitstream Dolby
 Inputs 2x HDMI / HDCP / 4x HDMI / HDCP
 Outputs 1 HDMI / HDCP
 Voeding lichtnetadaptor 5V / 2A
 Gewicht 0,95 kg 
 Afmetingen 51 x 180 x 143 mm

Meer informatie
www.servi-q.nl

MERK

EDITORS' CHOICE