NIEUWSB&W

Clofis HDTV demo

Redactie HiFi.nl | 16 maart 2006 | B&W

(ingezonden mededeling)

Clofis zal, zaterdag 25 en zondag 26 maart, tijdens de Luistershow in Grand Café Engels show samen met Projectiondesign de model 3 1080 HDTV projector demonstreren.

Projectiondesign is de allereerste fabrikant die een HDTV DLP projector kan leveren met de nieuwe 1920x1080 DLP chip van Texas Instruments. HDTV staat op het punt van doorbreken ook in Nederland nu enkele kabelmaatschappijen, oa Casema en UPC, hebben laten weten in het tweede kwartaal van 2006 sommige zenders (en het WK voetbal) in HDTV te gaan doorgeven. Op de show demonstreert Clofis met 1080 HD materiaal vanaf een HTPC, en projecteert dit op een 3,5 meter groot Amleto scherm van Screenline. Voor de bekabeling gebruiken ze de Gefen extreme HDTV optische kabel, met deze kabels is het mogelijk om in de allerhoogste kwaliteit digitale videosignalen DVI of HDMI over te brengen, ook bij langere lengten.

Als audiosysteem gebruikt Clofis de nieuwe Stargate 7.1 Dolby Digital/DTS processor van Moon samen met een Moon 5 kanaals eindversterker. Moon is een fabrikant uit Canada die zeer hoogwaardige audioapparatuur maakt.

Als luidsprekers gebruikt Cofis modellen uit de Constellation lijn van Chario. Chario luidsprekers worden gemaakt in Italie en kenmerken zich door de zeer hoogwaardige afwerking in massief hout of in echt houtfineer.

Meer info over deze producten is te vinden op:
http://www.clofis.nl/

MERK

EDITORS' CHOICE