Monitor Audio Gold Signature

Redactie HiFi.nl | 15 maart 2006 | Monitor Audio

(ingezonden mededeling)

Met de Gold Signature serie luidsprekers zet Monitor Audio een nieuwe ‘gouden standaard’. De serie is nieuw ontworpen volgens het principe: behoud al het goede en gebruik de nieuwste technologie voor ‘daar waar het beter kan’.  Met een oog- en oorstrelend resultaat...

De Gold Signature Serie heeft al het goede van de GR serie behouden: RST-eenheden, gescheiden -  apart afgestemde - compartimenten voor laag- en midden/laageenheden, C-CAM gouden dome hoogeenheid en Puresound-wisselfilters zonder condensatoren. De verfijningen komen van vernieuwingen zoals: het luidsprekerchassis, de zware spuitgietwerk klemplaat voor een superstijve resonantievrije constructie, het RST2-profiel voor de C-CAM midden/laageenheidconus, de hoogweergave tot 45 kHz, de superstijve lichte behuizingconstructie, de speciale hoekafrondingen voor een diffractievrije (en dus ruimtelijker) weergave, het HiVe2-ontwerp voor de basreflexpoorten voor een ‘snelle’ en strakke laagweergave, etc. Echt opvallend is de afwerkingskwaliteit zoals: houtfineer voor de achterzijde, massief metalen aansluitpaneel vlak bij de grond, zware metalen ‘spike’-statieven en de diepglanzende Black en Silver pianolakafwerking. Het oor wordt verrast door een nieuwe driedimensionale, snelle, transparante, dynamische, ‘makkelijkere’ weergave over een breder luistergebied en ‘los’ van de luidsprekers.

 

De GS10 statiefluidspreker met de superkleine behuizing (36x21 cm) biedt een verrassend robuuste, strakke en diep doorlopende weergave.

De GS20 2,5-weg vloerstaande luidspreker combineert een laag- en een midden/laageenheid met de nieuwe ‘gouden’ hoogeenheid voor een strakke weergave van 32 Hz tot 45 kHz.

De GS60 3-weg vloerstaande luidspreker geeft dankzij de 2 laageenheden een maximum aan ‘power’ in een slank (106x21 cm) stijlvol uiterlijk. De vier luidsprekereenheden - elk in een eigen gesloten compartiment - zorgen voor een lineaire weergave van 28 Hz tot 45 kHz. De nieuwe GS60 is gevoeliger en heeft voor een levensechte weergave geen giga-versterker meer nodig.

De GS LCR middenluidspreker is speciaal ontwikkeld om er voor te zorgen dat het - bij surround zo belangrijke - middenkanaal dezelfde ‘gouden’ weergavekwaliteit heeft als ‘links’ en ‘rechts’.

Helemaal nieuw is de unieke GS FX surroundluidspreker met maar liefst zes luidsprekereenheden. Uniek, want de GS FX kan (op afstand en automatisch) worden omgeschakeld tussen monopool- of dipoolweergave. Voor een optimale Home Cinema-ervaring bij elke surround-methode.

Prijs en beschikbaarheid:
De Gold Signature Serie is leverbaar in Cherry, Rosewood, Walnut en Natural Oak houtfineer en in Silver en Black diepglanzend pianolak.
De verkoopprijzen zijn GS FX 700 euro, GS LCR 850 euro, GS10 650 euro, GS20 1100 euro en GS601500 euro.

Binnenkort wordt de GS serie gecompleteerd door de GSW-12 actieve sublaagluidspreker. Met bijzondere functies zoals de digitale 1000 W-versterker, de programmeerbare ingangen, afstandsbediening, weergave tot 18 Hz, etc.


EDITORS' CHOICE