NIEUWSHitachi

Hitachi nieuws


Redactie HiFi.nl | 13 maart 2006 | Hitachi

(ingezonden mededeling)

Hannover / Brussel, 9 maart 2006 – Hitachi Digital Media Group, onderdeel van de Japanse elektronicagigant Hitachi, toont op CeBIT voor het eerst de zesde generatie DVD-camcorders en de nieuwe 9000-serie plasmaschermen. CeBIT vindt plaats van 9 tot en met 15 maart in Hannover en is de grootste IT-, telecom- en consumentenelektronicabeurs ter wereld.

Picture Master HD 42PD9700 plasmascherm
Het topmodel uit de lijn plasmaschermen is de Picture Master HD 42PD9700, de eerste 42-inch plasmatelevisie met een 1080i H6 ALIS panel. Hiermee is het scherm in staat alle lijnen van een High Definition-uitzending weer te geven zonder conversie of aanpassingen. Dit model is uitgerust met de nieuwste chip- en plasmatechnologie en is daarmee een volwaardig home entertainment systeem.

Hitachi toont ook drie andere modellen in de nieuwe lijn die pas later dit jaar beschikbaar komen; een 55-inch plasma-tv en een 37- en 32-inch lcd-televisie. Al deze modellen maken gebruik van het 1080i panel en een nieuwe Hitachi chipset om de High Definition-weergave mogelijk te maken. Bovendien beschikken ze over een geïntegreerde digitale tuner en een SD-kaartlezer om digitale foto’s direct vanaf de geheugenkaart te bekijken. Daarnaast zijn de modellen voorzien van een usb-aansluiting voor een externe kaartlezer om zo meerdere kaarttypen te kunnen lezen.

Alle nieuwe schermen hebben twee HDMI-, drie SCART-, een S-video, composite en component video-aansluitingen. Het audiosysteem is verbeterd en biedt tien in plaats van vier luidsprekers, inclusief twee subwoofers. In totaal levert het systeem 36 Watt met SRS TruBass en verhelpt BBE digitale geluidstechnologie de vertraging en ruis die normaal gezien door audiosystemen veroorzaakt wordt.

Multiformat DVD-camcorders
De nieuwe DVD-camcorders van Hitachi zijn de eerste camcorders die verschillende DVD-standaarden ondersteunen, waaronder DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM en DVD+RW. Door zoveel mogelijk standaarden te ondersteunen, zijn consumenten voor het afspelen van hun filmpjes niet langer afhankelijk een bepaald type DVD-formaat dat hun computer of DVD-speler ondersteunt. Daarnaast beschikken de apparaten over een slaapfunctie die de batterij spaart, maar waarbij de camera wel weer binnen één seconde gebruiksklaar is.

Alle modellen zijn uitgerust met de tool Video-to-Photo Frame Grab. Hiermee kunnen stilstaande videobeelden eenvoudig worden omgezet naar een foto die vervolgens op de SD-geheugenkaart kan worden bewaard. Gebruikers hoeven hiervoor niet om te schakelen naar de stilstaande modus; deze optie is namelijk mogelijk als wordt gefilmd vanuit de video-modus. Daarnaast is het heel eenvoudig achteraf foto`s te maken van filmpjes die op de DVD staan.

Bijgeleverde disk-navigatiesoftware zorgt ervoor dat gebruikers niet meer terug- of vooruit hoeven te spoelen om gewenste scenes uit filmpjes te bekijken. De software geeft deze namelijk in één opslag helder weer via thumbnails.

De DZ-GX3300E is het topmodel uit de nieuwe lijn voor de veeleisende cameragebruiker. De camera heeft een resolutie van 3,3 megapixels met een maximale fotoresolutie van 2016 x 1512 pixels, waarbij de ingebouwde flitser voor extra licht zorgt in donkere omgevingen. Verder biedt de camera 10x optische zoom, een 2,7 inch breedbeeld lcd-kleurenscherm en een usb-aansluiting om films bijvoorbeeld eenvoudig over te zetten op de computer. Tijdens het filmen kan het lcd-scherm worden gekanteld om het te filmen object beter te verlichten.

Naast het topmodel worden de DZ-GX3200E, DZ-GX3100E en DZ-BX35E getoond met respectievelijk 2,12 megapixels, 1,3 megapixels en 800k pixels.

EDITORS' CHOICE