NIEUWS

Siltech SATT technologie


Redactie HiFi.nl | 11 maart 2006

(ingezonden mededeling)

Uw Siltech kabels nog beter laten klinken? Het kan dankzij de nieuwe SATT ( Siltech Advanced Thermal Treatment) van Siltech. Door onder gecontroleerde omstandigheden uw bestaande kabels extreem te koelen en daarna extreem te verwarmen (tot wel 700 graden Celcius) krijgen de kabels o.a. een lagere inwendige weerstand en vervorming.

Siltech Advanced Thermal Treatment (SATT)

Wat is het?
De behandeling bestaat uit een drietal processen:

  1. Zeer trage en beheerste temperatuurswisselingen, van zeer hoge tot zeer lage gecontroleerde temperaturen.
  2. De warmte wordt ontwikkeld door het versterken van audio frequente stroom om tot een perfecte crystallisatie van de geleider te komen (we passen stroomsterktes toe tot
    100 ampere(!) om temperaturen van 500-700 C° te bereiken)
  3. Het afkoelingsproces, vindt plaats onder resonantie-vrije omstandigheden, totdat kamertemperatuur is bereikt.

Hoe lang duurt het proces?
Het gehele proces kan tot 68 uur in beslag nemen.

Op welke kabels is de techniek toe te passen?
Op Siltech kabels met G5/G6 en Kapton isolatie, feitelijk dus bijna alle Classic, Classic mkII en Signature G6 kabels.

Wat levert het op?
Een blijvende fysieke wijziging van de geleider: lagere inwendige weerstand en electrische vervorming, de mechanische sterkte verbeterd, de geleider wordt flexibeler, de Kapton isolator wordt electrisch en mechanisch sterker. Klankmatig kunnen we stellen dat soundstage, energie, plaatsing, homogeniteit – alles eigenlijk – sterk verbeteren.


Prijzen van de SATT -behandeling
Stereoset 499 euro
Mono 259 euro
Jumperset 129 euro

More Music zal tijdens de Doelen Lente HiFi Show 2006 de SATT technologie demonstreren.

Update 16-07-2009: De prijs van de SATT behandeling voor een stereoset is al in 2008 verlaagd naar 99 euro, omdat Siltech het proces aanzienlijk heeft kunnen versnellen terwijl het klankmatige resultaat hetzelfde is gebleven. Ook heeft HiFi.nl navraag gedaan naar aanleiding van reacties van lezers over de temperatuur-belastbaarheid van de Kapton huls van de Siltech kabels. Een erg algemene Wikipedia-entry vermeldt voor Kapton namelijk een maximale temperatuurbelastbaarheid van 475 graden Celsius. Siltech gebruikt echter een speciale variant van fabrikant DuPont die een temperatuurbelastbaarheid van maar liefst 900 graden Celsius heeft. Om helemaal zeker te zijn van een veilig verloop van het verhitten van de aders in de kabel tot circa 780 graden wordt de huls tijdens het SATT proces gekoeld.

EDITORS' CHOICE