NIEUWSSamsung

Samsung HD settopbox


Redactie HiFi.nl | 07 maart 2006 | Samsung

(ingezonden mededeling)

Delft, 6 maart 2006 - Samsung introduceert de eerste digitale HD-settopbox voor de Nederlandse kabel. Met de DCB-H360R genieten abonnees van diverse kabelmaatschappijen van WK-voetbaluitzendingen in de beste beeldkwaliteit.

De digitale HD-settopbox van Samsung brengt via een HDMI-aansluiting de HDTV-signalen zonder kwaliteitsverlies over naar een plasma- of LCD-televisie, die is voorbereid op HDTV.

De digitale HD-settopbox van Samsung kenmerkt zich door gebruiksvriendelijkheid. De intuïtieve menustructuur maakt het bedienen en programmeren van de HD-settopbox kinderspel. De televisiekijker beschikt bovendien over een elektronische programmagids die zeven dagen vooruit kijkt. Dit maakt het selecteren van TV-programma`s uiterst eenvoudig.

De digitale HD-settopbox is zowel geschikt voor de overdracht van MPEG2- als MPEG4-televisiesignalen. Voor HDTV is een HDMI-aansluiting essentieel. Deze staat garant voor de transmissie van digitaal beeld en geluid op de plasma- of LCD-TV, zonder enig kwaliteitsverlies.

De DCB-H360R is tevens voorzien van een S-video-uitgang, 2 scart-aansluitingen en een Dolby Digital-uitgang. De upscaling-techniek van de DCB-H360 zorgt er verder voor dat uitzendingen die alleen in standard definition worden uitgezonden beter op het TV-scherm worden weergegeven.

Tot de kabelmaatschappijen die de WK-voetbaluitzendingen gratis in high definition aanbieden, behoren onder andere Casema, Essent Kabelcom, Multikabel en CAIW. In de loop van 2006 zullen zij diverse HD-pakketten voor de kabel op de markt brengen.


Prijs en beschikbaarheid:

De digitale HD-settopbox DCB-H360R van Samsung is vanaf mei verkrijgbaar voor 299 euro inclusief B.T.W.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »