NIEUWSDynavector

Dynavector XX2 MkII element

Redactie HiFi.nl | 01 maart 2006 | Dynavector

(ingezonden mededeling)

Het DV XX2MkII element is het uitstekende resultaat van de voortdurende research en geavanceerde technologie van Dynavector.

De beroemde DV XX-1 was het eerste element met de gepatenteerde “magnetic flux damper” en “softened magnetism” innovaties die de voor een moving coil element ongewenste magnetische schommelingen tegengingen.

De nieuwe DVXX-2 MKII heeft naast het voordeel van die flux damper ook een Alnico-5 magneet en bezit bovendien de stijve constructie van het Te Kaitora Rua element om dit alles te kunnen plaatsen. De alnico magneten hebben zoals bekend een bijzonder grote magnetische flux en een lage coercive, waardoor een lagere magnetische weerstand ontstaat als bij bijvoorbeeld ferriet of rare earth magneten.

Mede hieraan heeft de XX-2 MKII zijn stabiele hoge output te danken die samen met de lage inwendige weerstand een hoorbaar beter geluidresultaat geeft.
De XX-2 MKII kenmerkt zich met een diep krachtig laag. Het hoog is helder en levendig zonder de hardheid zoals gevonden bij veel andere moving coil ontwerpen.

De XX2MKII heeft een 6mm solid boron cantilever uitgerust met een Pathfinder Line contact stylus. PCOCC koper is gebruikt voor de spoelen. Het uitgangsvoltage is 0.28 mV en daarmee krachtiger dan zijn voorganger; de XX2. Met zijn 6ohms inpedantie past de XX2MKII zich probleemloos aan op de meeste moving coil inputs.

Hoewel de XX2MKII vervaardigd is van het hardste 7075 aluminium voor een optimaal stijve constructie is het totale gewicht slechts 8.9 gram en daarmee geen probleem voor de meest gangbare pickuparmen.

 

Verkoopprijs:
Dynavector DV XX2 MkII: 1760 euro


EDITORS' CHOICE