NIEUWSApple

Apple gaat in HiFi

Redactie HiFi.nl | 01 maart 2006 | Apple

(gezien op het Internet)

Apple lanceert met iPod Hi-Fi een Hi-Fi luidsprekerysteem dat naadloos samenwerkt met de iPod en een nieuwe invulling moet geven aan het concept stereo-installatie. Het alles-in-één ontwerp wordt van stroom voorzien door een netsnoer of zes batterijen van D-formaat en kan worden bediend met de Apple Remote.


De iPod luidspreker

De iPod Hi-Fi bestaat uit een geïsoleerde behuizing met twee speciaal ontworpen luidsprekers met een "ported"-bassysteem. Dit ontwerp, zo stelt Apple, minimaliseert trillingen en maximaliseert de geluidskwaliteit. De iPod Hi-Fi is voorzien van handgrepen zodat hij gemakkelijk kan worden verplaatst en beschikt over een verwijderbaar voorpaneel met aanraakgevoelige volumeknoppen.

De iPod Hi-Fi biedt integratie voor alle iPods met een dockconnector en laadt de iPod automatisch op wanneer deze zich in de iPod Hi-Fi bevindt. Bovendien geeft de iPod Hi-Fi functies van de iPod weer, zoals toonregeling, grote albumillustraties en volume (beschikbaar voor de iPod nano en de iPod van de vijfde generatie). De iPod Hi-Fi is voorzien van een multifunctionele 3,5-mm aux-ingang die geschikt is voor analoge en digitale signalen, zodat een breed scala aan audioapparatuur op de iPod Hi-Fi kan worden aangesloten.

De iPod Hi-Fi wordt geleverd met een Apple Remote, een verwijderbaar voorpaneel, een netsnoer en tien universele dockadapters, en is verkrijgbaar voor 369 Euro via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers.


Steve Jobs tijdens de presentatie


EDITORS' CHOICE