NIEUWS

Ruark Vita Symphony

Redactie HiFi.nl | 12 februari 2006 |

(ingezonden mededeling)

Door de toenemende vraag naar kleine (satelliet) of verborgen (in muur of plafond) luidsprekers voor toepassing in home entertainment genres van vandaag de dag- en de beperking van de meeste satelliet systemen in de geboden bandbreedte in geluidsweergave en eindprestaties van deze systemen- heeft Ruark doen besluiten de Symphony lijn te ontwikkelen, om genoemde compromissen uit te bannen en een elegante passende oplossing te bieden met qua afmetingen bescheiden installatie in muziek en home theater situaties.

Vita Symphony is ontwikkeld en afgestemd om te profiteren van on-wall plaatsing van luidsprekers. Een open en transparante muziek weergave met verrassend veel autoriteit en gewicht in de faagweergave is het resultaat, zelfs zonder toevoeging van een actieve sub-woofer.
Het assortiment bestaat uit 3 monitoren (genaamd Monitor, Compact en Centre) en een Sub-woofer, Het assortiment genereert een "mix en match" oplossing, prestaties die vergelijkbaar zijn met audiofiele vrijstaande ontwerpen.

Vita Symphony laat zich naadloos integreren met de omgeving.Elke Symphony speaker bied elegantie en eenvoud, met aansluitend een unieke oplossing voor problemen die samengaan met plaatsing van speakers bij muur afscheidingen (denk hierbij aan reflecties).
 
In-wall/in-ceiling speakers worden vaak beïnvloed met kleuring, veroorzaakt door ongewenste vibraties van het gebruikte oppervlak; Symphony daarentegen kent een zeer hoogwaardig en effectief isolatiesysteem van sorbotaan dempers en kan daarmee bevestigd worden op deel-muren of grote meubelstukken, zonder dat de geluidskwaliteit hierdoor beïnvloed wordt.


 
Installatie is heel eenvoudig middels een ophangkoord en verzekerd weinig afleiding van de omgeving en decoratie waarin ze geplaatst zijn. Alle kabinetten kunnen qua kleur op maat worden afgewerkt, om integratie in de omgeving te maximaliseren.

Waar muzikale kwaliteiten vereist zijn en conventionele luidsprekers niet geplaatst kunnen worden biedt Vita Symphony een mooie range aan toepassingen die architecten, designers en muziekliefhebbers zeer zullen aanspreken.


EDITORS' CHOICE