NIEUWSB&W

Meer DVD-spelers dan video`s


Redactie HiFi.nl | 11 februari 2006 | B&W

(gezien op het Internet)

Het is een kwestie van tijd voordat er meer huishoudens met een dvd-speler zijn dan met een videorecorder.

Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting KijkOnderzoek. Volgens de organisatie had in de tweede helft van vorig jaar 66 procent van de Nederlandse huishoudens een dvd-speler. Het aantal huishoudens met een videorecorder neemt juist af, en bedraagt nu 70 procent.

Vooral huishoudens met kinderen hebben de beschikking over een dvd-speler (ruim 80 procent). Bij eenpersoonshuishoudens ligt dat percentage een stuk lager: 46 procent. In bijna 7 procent van de huishoudens is een dvd-recorder aanwezig en bij ruim 4 procent een harddiskrecorder.

De meeste Nederlanders prefereren de gewone televisie boven het kijken naar een dvd of video. Van alle kijktijd besteden mensen 3 procent aan dvd-kijken en 2 procent aan de video. Huishoudens met een dvd- of harddiskrecorder maken meer gebruik van hun apparaat. De recorders zijn daar goed voor 7 à 8 procent van de kijktijd. Bijna 8 procent van de ondervraagden kijkt wel eens via de pc naar televisie. Dat gebeurt het meeste bij huishoudens met kinderen en een hogere sociale klasse en bij werkenden

MERK

EDITORS' CHOICE