NIEUWSQuad

Quad nieuws

Redactie HiFi.nl | 11 februari 2006 | Quad

(ingezonden mededeling)

De beroemde Quad electrostaten zijn al vanaf 1957 onafgebroken in productie. Nu introduceert Quad de vierde generatie onder de namen ESL 2805 en ESL 2905. Maar dat is niet het enige nieuws van Quad, ook in de electronicalijn zijn de nodige nieuwtjes te melden. 
 

Quad ESL 2805 & 2905


De vierde generatie sinds 1957 kondigt zich aan: state-of-the-art technologie in een mooie verpakking die minder dan ooit ter zake doet. Dat klinkt vreemd, maar het zit zo: het frame van de 2805/2905 is zo rigide en zwaar, dat resonanties effectief worden voorkomen. Daarmee bepaalt alleen het grote membraan wat u hoort. Dat membraan ‘maakt’ de muziek – en de stevige verpakking ‘staat slechts mooi te wezen’.

  • Full range elektrostaten op basis van 4 of 6 elementen
  • Vrijwel massaloos membraan staat borg voor open, gedetailleerde,eerlijke weergave van alles wat muziek zo leuk maakt
  • ESL2805/2905 maken beluistering van muziek tot een belevenis
  • Rigide opbouw staat borg voor gecontroleerde weergave
  • Extreem krappe toleranties maken ze meer dan ooit geschikt als monitor

Adviesprijzen: ESL2805 - 3400 euro en ESL2905 - 4250 euro.


Quad 909 mono


Quad heeft op basis van de al langer bestaande 909 ook een mono-uitvoering ontwikkeld. De vermogensafgifte van deze Current Dumping Amplifier bedraagt een adembenemende 300 Watt aan 8 Ohm!

Adviesprijs: 909MONO - 1500 euro.


Quad L serie

De Quad L-serie is al jarenlang terecht geprezen vanwege goede afwerking en klank – beide staan op een zeer hoog niveau, zoals te verwachten bij een merk als QUAD. De L-serie is leverbaar in piano hoogglans zwart, maple en rosewood. Daar komt nu bij het QUAD L-ite systeem, bestaande uit 5 kleine satellieten en een afgeleide van de grote L-Sub leverbaar in hoogglans zwart of zilver. 

Adviesprijs: 1450 euro


Quad 99CD-PSlimme combinatie van een hoogwaardige CD-speler en een digitale voorversterker. Op basis van een eigen audio-CD-loopwerk en de beste Crystal chips biedt de 99CD-P niet alleen een goed doortekend, weids klankbeeld, maar staat bovendien open voor aansluiting van uw digitale optische bronnen – de CD-P biedt een volumeregeling en kan direct op de eindtrap worden aangesloten. Daarnaast is ook de 99CD-S leverbaar: zonder digitale ingangen, geen volumeregeling en iets eenvoudiger D/A omzetters, voor een adviesprijs van 1000 euro. Bij gelijktijdige aanschaf van 99CD-P of CD-S en een 99PRE voortrap geniet u aanvullend nog een aantrekkelijke korting!


Quad II Classic

Een nauwgezette reproductie van Peter Walker’s fameuze ontwerp. Met moderne componenten in exact dezelfde opzet als Peter bedacht in 1953 – allemaal in het kader van “The Closest Approach to the Original Sound”. De Quad II Classic biedt 15 W aan 8 Ohm (in Klasse-A) en heeft een adviesprijs van 1500 euro.


EDITORS' CHOICE