NIEUWSHitachi

nieuwe projectoren Hitachi


Redactie HiFi.nl | 01 februari 2006 | Hitachi

(ingezonden mededeling)

Brussel, 25 januari 2006 - Hitachi Digital Media Group, wereldwijd leverancier van plasma- en lcd-schermen, dvd-camcorders en -recorders en lcd-projectoren, introduceert vijf nieuwe projectoren. Daarnaast komt Hitachi met nieuwe software voor het beheren van projectornetwerken. De nieuwe producten worden voor het eerst getoond op de beurs Integrated Systems Europe 2006, die van 1 tot en met 3 februari plaatsvindt in Brussel.


260-serie voor zakelijke gebruikers

De high performance 260-serie heeft een nieuw 0,6 inch lcd panel en levert hierdoor XGA-prestaties en 2500 ANSI Lumen. De CP-X265 kan via een RJ-45-verbinding op een vast netwerk worden aangesloten. De CP-X268 biedt een draadloze netwerkverbinding. Bovendien kan via de USB-aansluiting een presentatie worden gegeven vanaf een memory-stick. Dankzij de ingebouwde JPEG-lezer en Microsoft PowerPoint-lezer kan dit zonder tussenkomst van de PC.

De groothoeklens projecteert al een beeld van 60 inch vanaf 1m80. In fluisterstand levert de projector slechts 33dB. Dankzij het gewicht van 3kg is de projector zowel gemakkelijk mee te nemen als eenvoudig te monteren aan het plafond. De projectoren worden beveiligd door middel van een pincode en fysiek met een stalen stang die in het chassis is verwerkt.


Instapmodellen CP-RX61 en CP-RS56

De CP-RX61 vervangt het huidige model de CP-RX60 en is een compacte, gunstig geprijsde projector met 1500 ANSI Lumen, XGA-prestaties, optische zoom en ‘2-in, 1-out’ RGB-aansluitingen. Hierdoor zijn bijvoorbeeld zowel een PC als videospeler aan te sluiten, waardoor het schakelen tussen een presentatie en video eenvoudiger wordt.

De CP-RX61 is SDTV- en HDTV-geschikt en voor computerinput accepteert de projector VGA, SVGA, XGA, SXGA en UXGA. De digitale keystone correctie gaat beeldvervorming tegen en zorgt voor een perfect rechthoekig scherm.

De CP-RS56 is een SVGA-projector en levert 1600 ANSI Lumen. De projector heeft een USB-aansluiting, digitale keystone correctie, een extra RGB-aansluiting en een contrastratio van 500:1.

Beide projectoren wegen slechts 2,2kg en meten 285mm x 73mm x 202mm. In fluisterstand leveren ze slechts 33dB


Projectorbeheer

Hitachi introduceert eveneens nieuwe software voor het beheer van projectornetwerken. Dankzij de software is het eenvoudiger projectoren die met elkaar verbonden zijn te beheren en te onderhouden. Deze toepassing is vooral geschikt voor onderwijsinstellingen. De software wordt gratis bij elke netwerkprojector geïmplementeerd. De projector is dan met elk apparaat op het netwerk te benaderen. Hiervoor is alleen een internet-browser nodig.

Met de software is het mogelijk gebruikers en beheerders toe te wijzen. E-mail alerts geven aan waar en wanneer er foutmeldingen zijn of wanneer de netwerkverbinding wordt verbroken. Daarnaast kunnen terugkerende taken geprogrammeerd worden, zodat deze zonder handmatige tussenkomst uitgevoerd worden.


ISE 2006

De projectoren en de software worden als eerste gedemonstreerd op Integrated Systems Europe in Brussel. ISE 2006 toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van audiovisuele displays, broadcasting, home en business entertainment en elektronische integratie.

“ISE 2006 is een mooi platform om naast onze nieuwe projectoren ook onlangs geïntroduceerde producten uitgebreid te demonstreren. Zo zal ook de high-end CP-X1350 voor de zakelijke markt te zien zijn en kan men de High Definition ready PJ-TX200 home cinemaprojector bewonderen”, aldus Herman Nevens, Country Manager Benelux bij Hitachi Digital Media. “Daarnaast demonstreren we voor het eerst Hitachi’s nieuwe beheersoftware. Een spannende nieuwe ontwikkeling, waar we veel van verwachten. Het zal het beheer vereenvoudigen en daardoor de cost of ownership verlagen.”

ISE 2006 vindt plaats in Brussels Expo van 1 tot en met 3 februari. Voor meer informatie zie http://www.iseurope.org/

EDITORS' CHOICE