NIEUWSJBL

JBL On Time iPod wekker


Redactie HiFi.nl | 31 januari 2006 | JBL

(ingezonden mededeling)

JBL On Time schudt iPod Accessoires wakker met de Wake-Up optie

Harman Multimedia, een vooraanstaande producent van audio-producten voor de computerbranche, kondigt trots het debuut aan van JBL On TimeTM, een high-performance iPod® speakerdock met klok en wekker.

JBL On Time heeft een radio, klok en dubbel alarm, en biedt een menu-bediende, intuïtieve gebruikersinterface. JBL On Time is gebouwd met een high-performance geluidssysteem met een optimale horizontale geluidsuitstraling, een ontwerp dat vanuit elke richting voor een vol en rijk geluid zorgt.

Met JBL On Time kunnen muziekliefhebbers nu wakker worden van het geluid van hun favoriete muziektitel, opgeslagen op hun iPod. De eenvoudig te bedienen interface maakt onderdeel uit van een attractieve display met een grote backlit LCD, waardoor de bediening van het menu zo simpel is als wat. Een lichtkap laat een zacht lichtschijnsel op de iPod schijnen, en een automatische dimmer-optie zorgt in elke omgeving voor de juiste helderheidsgraad.

“JBL On Time is het nieuwste lid van een hele serie prijsgekroonde Harman Multimedia producten, die op de behoeften van iPod fans inspelen,” zegt Fred Faulkner, de vice-president voor sales en marketing van Harman Multimedia. “JBL On Time past op elk iPod-dockingmodel, waardoor gebruikers digitale muziek nog verder met hun leven kunnen verweven. Wij zijn verheugd onze samenwerking met Apple® te kunnen continueren. Door deze samenwerking wordt de legendarische audio-kwaliteit van JBL gecombineerd met de toonaangevende innovatieve producten van Apple.”

De batterij-noodvoeding van de JBL On Time waarborgt dat de tijd- en wekfuncties behouden blijven tijdens een onderbreking van de stroom, evenals alle andere door de gebruiker geprogrammeerde geheugeninstellingen. De Phoenix™ en Ridge™ transducers worden door krachtige neodymium-magneten aangedreven. De combinatie van de twee Phoenix full-range transducers en een Ridge tweeter geeft JBL On Time een volle en rijke geluidsweergave van de laagste bassen tot de hoogste hoge tonen. De TimeCrawler functie haalt de juiste tijd van plaatselijke radiostation frequenties, waardoor de tijd met één druk op de knop kan worden ingesteld.

“De wereld van iPod bloeit meer dan ooit op met nieuwe accessoires om de iPod thuis, onderweg en in de auto op allerlei manieren te kunnen gebruiken,” aldus Ron Okamoto, de vice-president van Apple voor wereldwijde relaties met ontwikkelaars (Worldwide Developer Relations. “JBL On Time integreert het concept wekker op een geweldige manier met de iPod, zodat muziekliefhebbers de muziek kunnen kiezen waar ze mee wakker willen worden.”

Prijs en beschikbaarheid
JBL On Time is compatibel met alle dockingversies van de iPod, zoals de iPod photo en nano, en de nieuwe iPod video. JBL On Time kan ook worden gebruikt met andere MP3-spelers, CD-spelers, desktop- en laptop-computers en met satelliet-radiosystemen, door gebruik te maken van de aanwezige kabel- en audio-in aansluitingen.

De adviesprijs voor de detailhandel is nog niet bekend, de On Time zal vanaf april 2006 verkrijgbaar zijn in Apple Retail Stores, de Apple Store (www.apple.com) en andere belangrijke wederverkopers van iPod.

EDITORS' CHOICE