NIEUWSPhilips

Philips beter dan verwacht


Redactie HiFi.nl | 30 januari 2006 | Philips

(gelezen op het Internet)

De prestaties van Philips in het vierde kwartaal waren beter dan analisten vooraf verwacht hadden. Dat gold voor zowel de nettowinst als de omzet die werd gerealiseerd. Daarmee zet Philips de goede lijn die in het derde kwartaal werd ingezet voort.

Alle divisies van Philips hebben voor het tweede deel van 2005 goede resultaten laten zien. Alleen de chipdivisie bleef achter en zal waarschijnlijk op korte termijn worden verzelfstandigd. Philips trekt zich ook meer en meer terug uit andere bedrijven om zich te richten op de core business van het bedrijf.

Philips

Een belangrijke groei markt is die van de medische systemen. Daar wordt veel in geinvesteerd, maar dat wordt ook weer terugverdiend. De sector kende de hoogste groei van allemaal met 7 procent. Andere belangrijke sectoren zijn die van de huishoudelijke apparaten en persoonlijke verzorging, met daarin topproducten als de Senseo en de Beertender.

Over het lopende jaar werd weinig gezegd. Grote baas Gerard Kleisterlee gaf wel aan te verwachten dat de doelstellingen voor dit jaar gehaald zullen worden.

MERK

EDITORS' CHOICE