NIEUWSPioneer

Twee nieuwe Pioneer Plasma`s

Redactie HiFi.nl | 23 januari 2006 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Melsele – België, 23 januari 2006: Pioneer, het merk dat stilaan een icoon geworden is voor plasmatelevisies met superieure prestaties, kondigt vandaag de lancering aan van twee nieuwe state-of-the-art ‘Pure Vision Black’ 43-inch ‘HD-ready’ plasmamodellen. 

De nieuwe televisies hebben uiteraard nog steeds de elegante look die de typische Pioneer-kwaliteit uitademt, maar beschikken daarnaast ook over geïntegreerde videoverwerking, TV tuner en speakerfuncties. Kortom: een ontwerp dat elegantie en prestaties verenigt.

Door de strakke belijning met subtiel afgeronde hoeken, het gestroomlijnde profiel en de zwartglanzende afwerking zijn de Pioneer-schermen ook een streling voor het oog:  een indrukwekkend, eigentijds stijlstatement dat in geen enkele ruimte misstaat. En dan staat het scherm nog niet aan! De schermen zijn opgebouwd rond de technologische hoogstandjes waarmee Pioneer de EISA-prijs voor Europese plasmatelevisie van het jaar 2005 in de wacht sleepte.

Uniek is het PUREBLACK-scherm: de perfecte glasplaat om een volledig kleurenpalet te creëren. De glasplaat bevat ook een voor Pioneer unieke innovatie die de kleurontlading in de plasmacellen verbetert. Een echte doorbraak die zorgt voor de zuiverste kleuren, een uitzonderlijk contrast en een superieure zwartkwaliteit.  Het resultaat? Elke nuance van elk beeld wordt haarzuiver tot in het allerkleinste detail weergegeven – zoals de regisseur het bedoelde. Dankzij de volledig digitale beeldverwerking werden de schermprestaties nog geoptimaliseerd. Een extra intelligent detail is de integratie van een speciale filter vooraan in het scherm. Dit systeem elimineert reflecties afkomstig van omgevingslicht (en van het scherm zelf), wat het contrast enorm verbetert – zelfs in een (ver)lichte omgeving.  Het nettoresultaat van deze technologieën? Een glasheldere, levensechte kijkervaring.
“We hebben de uitzonderlijke beeldprestaties die zo typisch zijn voor Pioneer nog aangevuld met een ontwerp dat onze uitgebreide multimedia ontvangerfuncties en de hifi-speaker in het scherm integreert. En dit zonder afbreuk te doen aan het traditionele Pioneer-design voor plasmatelevisies, een design dat alleen al door zijn look kwaliteit uitstraalt.  Dankzij de nieuwe technologieën (waarmee Pioneer de EISA*-award binnenhaalde) koppelen de nieuwe modellen uitzonderlijke prestaties aan stijl. Het resultaat is een elegante oplossing voor wie op zoek is naar de allerzuiverste kijkervaring”, aldus Marnix Somers, Director, Plasma Business Division Pioneer Europe.

Pioneer sleepte al twee jaar op rij de felbegeerde EISA-prijs voor Europese plasmatelevisie van het jaar in de wacht. En ook nu weer werd Pioneer bewierookt:

“Voor het tweede opeenvolgende jaar kwam Pioneer op het vlak van plasmatelevisies als de beste uit de bus. De Pioneer PDP-506XDE combineert tal van innovaties in een scherm dat ongetwijfeld de norm zal worden in plasmabeeldkwaliteit. Zijn ‘PUREBLACK’-scherm van de zesde generatie verhoogt de efficiëntie van de luminantie en vermindert ongewenste lichtuitvoer. Dit levert nog scherpere beelden op, verhoogt het contrast en vermindert het energieverbruik.”

“Het nieuwe PURE Drive 2HD-schakelsysteem geeft diepere zwarttinten zonder details op te offeren en een PAL-specifieke Multi-step 3D Y/C Filter zorgt voor een drastische verbetering van de prestaties van de analoge tuner.”


Audiokenmerken
Over de beeldkwaliteit niets dan superlatieven. Hetzelfde kan gezegd worden van de geïntegreerde speakers die ontwikkeld werden volgens de designconcepten van de hifi audiocomponenten van Pioneer: de garantie voor high fidelity prestaties als integraal onderdeel van de zuiverste entertainmentervaring.

HD-ready en optimale aansluitbaarheid
De nieuwe televisies aanvaarden standaard ‘high definition’ video-uitzendingen (1080i en 720p) – perfect om HDTV-uitzendingen én de laatste nieuwe high definition films te bekijken.  Ze beschikken ook over HDMI (High Definition Multimedia Interface).

Modelopties
De Pure Vision Black-lijn omvat de modellen PDP-436RXE en PDP-436SXE. Beide modellen bevatten een analoge TV tuner met exclusieve Pioneer-technologieën die de beeldkwaliteit en de HDMI-interface verbeteren. Op deze manier kunnen digitale bronnen via de HDMI-interface of een HMDI switching AV-ontvanger rechtstreeks aan het scherm gekoppeld worden om de kijker onder te dompelen in een sensationele kijkervaring met een allesomvattend geluid.  

De PDP-436SXE combineert een analoge tuner met een digitale terrestrial TV tuner conform DVB-T voor free-to-air ontvangst van aardse digitale TV uitzendingen.. Dankzij een optische digitale audio-uitvoer (Dolby Digital-conform) kan digitaal geluid van digitale uitzendingen overgebracht worden naar externe AV-componenten.   Een afstandsbediening van hoge kwaliteit met een strak, overzichtelijk design levert stijlvolle bedieningsmogelijkheden voor de belangrijkste functies van de TV.

Installatie
Tot de installatieopties behoren standaard haakse muurklemmen, twee vloerstatieven en een draaibaar en vast statief voor tafelbladen.


Prijs en beschikbaarheid
Februari 2006  PDP-436RXE: 3299 euro incl BTW
Maart 2006  PDP-436SXE: 3499 euro incl BTW

*EISA
De European Image and  Sound Association  - EISA - is een unieke vereniging van gespecialiseerde tijdschriften uit meer dan 18 landen. Ze telt meer dan 50 toonaangevende gespecialiseerde multimediatijdschriften onder haar leden.  Elk jaar in juni komen de hoofdredacteurs van alle tijdschriften die lid zijn van de EISA samen om uit al de producten die het voorbije jaar in hun tijdschriften geanalyseerd werden de winnaar van de EISA-award te kiezen. De vijf categorieën waarin een prijs wordt uitgereikt, zijn: Audio, Video, Home Theater, Fotografie en Mobile Electronics. De EISA-award is de meest prestigieuze prijs die een producent van consumentenelektronica in Europa kan krijgen.


EDITORS' CHOICE