NIEUWSSony

Nieuwe miniDV serie van Sony

Redactie HiFi.nl | 19 januari 2006 | Sony

(Ingezonden mededeling)

Sony Nederland heeft de introductie aangekondigd van zeven nieuwe miniDV-camcordermodellen die consumenten een optimale keus bieden bij het zoeken van hun ideale miniDV-camcorder. Naast een scala aan geweldige functies bieden deze modellen een lichtere en compactere behuizing dan eerdere Sony-modellen.

De meest geavanceerde modellen, de DCR-HC96E en DCR-HC94E, maken gebruik van de volledige breedte van een 3 megapixel CCD voor het vastleggen en weergeven van afbeeldingen in het 16:9-breedbeeldformaat. Beide modellen zijn voorzien van een Carl Zeiss® Vario-Sonnar T*-lens met een filterdiameter van 30 mm. De geavanceerde meerlaagse T*-coating van de Carl Zeiss-lens vermindert ongewenste reflecties, schaduwen en schitteringen en zorgt voor een beter contrast. Deze nieuwe modellen voor 2006 zijn eenvoudiger in het gebruik dankzij een lager gewicht en een ergonomisch gevormde behuizing.

De DCR-HC46E en DCR-HC44E hebben een 1 megapixel CCD voor opname en weergave in de 16:9-modus en het vastleggen van stilstaande beelden. Daarnaast zijn deze modellen voorzien van een Sony Memory Stick Duo-aansluiting voor het eenvoudig overbrengen en opslaan van afbeeldingen. Zowel de DCR-HC46E als DCR-HC44E is voorzien van een Carl Zeiss Vario-Tessar lens die garant staat voor een uitstekende beeldkwaliteit met schitterende, natuurgetrouwe kleuren.
De DCR-HC94E en DCR-HC96E (foto) hebben een 10x optische zoom en de DCR-HC46E en DCR-HC44E zijn uitgerust met een 12x optische zoom voor een optimale beeldkwaliteit tijdens het zoomen en het scherpstellen op onderwerpen dichtbij.

Sony MiniDV camera - HC96

Deze vier modellen zijn bovendien voorzien van een groot en helder 2,7-inch breed hybride LCD-scherm voor eenvoudig kadreren en bekijken van opnamen.


DCR-HC35E, DCR-HC24E en DCR-HC23E

Naast een 2,5-inch LCD-scherm, 800k pixel CCD en 20x optische zoom zijn de DCR-HC35E, DCR-HC24E en DCR-HC23E voorzien van Sony Handycam-technologie die aanwezig is op alle zeven nieuwe modellen. De camcorders zijn zeer gebruiksvriendelijk dankzij een groot touchscreen dat de gebruiker in staat stelt om eenvoudig de gewenste filmmodus te kiezen en zelfs het laadniveau van de batterijen te bekijken. Daarnaast heeft Sony voorzien in een start/stop- en zoomknop op de behuizing van het LCD-scherm zodat gebruikers tijdens het filmen steeds de ogen op het scherm gericht kunnen houden.

De nieuwe miniDV-serie van Sony is leverbaar vanaf februari 2006.


Consumenten Indicatieprijzen:
DCR-HC23: 429 euro
DCR-HC24: 449 euro
DCR-HC35: 549 euro
DCR-HC44: 599 euro
DCR-HC46: 699 euro
DCR-HC94: 799 euro
DCR-HC96: 949 euro


EDITORS' CHOICE