Harman Kardon TC30 universele AB

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2006 | Harman Kardon

(ingezonden mededeling)

Groot-Ammers – Harman Kardon heeft de invoering van zijn TC 30 activity-based afstandsbediening aangekondigd, een uiterst geavanceerde alles-in-één universele afstandsbediening die volledige controle geeft over alle home entertainment apparatuur in huis.

De TC 30 vervangt de normaal benodigde meerdere afstandsbedieningen, en zorgt dat zelfs de meest ingewikkelde home entertainment systemen met één druk op de knop bediend kunnen worden.

Tom McLoughlin, president van Harman Kardon, legt het als volgt uit: “Wij van Harman Kardon stellen ons tot doel het de consument zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat hij echt kan gaan genieten van de voordelen van de geavanceerde audio- en video-technologie van tegenwoordig – met de TC 30 maken we deze missie ook echt tastbaar. Deze afstandsbediening zorgt voor moeiteloze bediening van zelfs de meest complexe audio-/video-systemen en verschaft de consument zo directe toegang tot zijn favoriete films, muziek en home entertainment.”

Volledige controle over het home entertainment systeem is nu makkelijker dan ooit geworden

De gestroomlijnde, ergonomisch vormgegeven Harman Kardon TC 30 heeft een kleuren-LCD-scherm, logisch gegroepeerde toetsen en een vijfpunts-besturing. De TC 30 is activity-based en zo ontworpen dat de gedachtegang van de mens wordt gevolgd. De TC 30 groepeert alle benodigde commando’s, zoals “TV kijken,” “CD beluisteren” en “DVD kijken,” in uniforme activiteiten. Om bijvoorbeeld een DVD film te bekijken kan de TC 30 automatisch de televisie van de gebruiker, de ontvanger en de DVD-speler aanzetten, en de instellingen van alle noodzakelijke componenten aanpassen – allemaal via het indrukken van één Activity-knop.

De TC 30 kan elk apparaat dat op een IR-signaal reageert bedienen, zoals TV’s, DVD-spelers, audio-/video-ontvangers, personal video recorders (PVR’s), kabelboxen en meer – tot wel 15 home entertainment componenten en IR-bestuurde toestellen, tot belichtingssystemen en afstandsbediende rolgordijnen toe.

De Harman Kardon TC 30 is eenvoudig te programmeren en configureren naar de behoeften van eender welk home entertainment systeem. Hij wordt met de meegeleverde kabel op de USB-poort van een PC of Macintosh® computer aangesloten, en de bijgesloten Microsoft Windows® XP/Me/2000/98 en Mac OS® X of hoger software op CD-ROM legt verbinding met de persoonlijke pagina voor registratie en installatie van de TC 30 op de Harman Kardon website. De gebruikers worden vervolgens door een stap-voor-stap installatieprocedure geleid, waarin een aantal vragen moeten worden beantwoord over de onderdelen van het aanwezige home entertainment systeem en hoe er gebruik van wordt gemaakt. Hierna worden er besturingscodes en bedieningsgegevens direct in de TC 30 geladen, waardoor de bediening van de diverse systeemcomponenten van de home entertainment apparatuur automatisch in een aantal ‘Activities’ wordt geordend.

Bedieningscommando’s voor maximaal 255 activiteiten kunnen zo worden ingeprogrammeerd, zonder dat er ooit nog handmatig tijdrovende besturingscodes of macro-programmering ingevoerd hoeven te worden. De TC 30 heeft ook een volledige IR-leerfunctie, voor het geval de besturingscodes van een bepaalde audio-/video-component niet op de TC 30-website aanwezig zijn.

Eenmaal geprogrammeerd drukt een gebruiker eenvoudig op een van de speciale Activity-knoppen, zoals “DVD kijken” of “Muziek luisteren,” en de TC 30 stuurt de benodigde commando’s automatisch naar de home entertainment componenten die hiervoor moeten worden aangesproken.

Gebruikers kunnen ook gepersonaliseerde toets-iconen, tekst en achtergronden voor het LCD-scherm aanmaken, verder maken het slanke, ergonomische design van de TC 30, de intuïtieve bedienings-lay-out en het backlit-scherm en dito toetsen het apparaatje echt gebruikersvriendelijk. De TC 30 heeft zelfs een ingebouwde “Help”-toets om de gebruiker door een eenvoudige probleemoplosser te leiden, mocht daar ooit behoefte aan bestaan.

De TC 30 kan ook worden ge-update en opnieuw geconfigureerd om veranderingen in het systeem van de gebruiker in de programmering op te nemen of om nieuw uitgebrachte software-versies te kunnen laden. Om het helemaal af te maken, heeft de Harman Kardon TC 30 website ook een gedeelte waar gebruikers besturingscodes van nieuwe audio-/video-apparatuur kunnen ophalen zodra die beschikbaar komen. In overeenstemming met Harman Kardon’s missie om de best mogelijke klantendienst te bieden, worden de nieuwe codes, nadat een aantal gebruikers de codes voor een nieuw apparaat hebben aangeleverd, op deugdelijkheid gecontroleerd en aan de databank met downloadbare besturingscodes toegevoegd zodat deze actueel blijft.

Bij het Harman Kardon TC 30 systeem horen een USB-verbindingskabel, een duurzame en oplaadbare lithium-ion batterij en een horizontaal docking/oplaad-station.


EDITORS' CHOICE