NIEUWSV.Y.G.E.R.

Vyger instapmodel draaitafel

Redactie HiFi.nl | 02 januari 2006 | V.Y.G.E.R.

(ingezonden mededeling)

Tiel, 29 december 2005 - Het Italiaanse merk Vyger heeft zijn programma uitgebreid met de Timor, een nieuwe platenspeler die opvalt door de stijlvolle uitvoering en de uitstekende kwaliteit. Dankzij de vriendelijke prijs is deze draaitafel een prima instapmodel voor iedere liefhebber van vinyl.

De Timor-platenspeler deelt diverse onderdelen met de grote broer, de Baltic-M, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. De Timor heeft niet alleen een vriendelijker prijskaartje meegekregen, maar ook het uiterlijk is anders: de Timor heeft een 9" Rega 300B-arm en de Baltic-M een 12" SME 312. Maar de overeenkomsten zijn groter dan de verschillen. Zo wordt de Timor aangedreven door de microprocessorgecontroleerde motorunit die we kennen van de Baltic-M. Via een rubberen snaar zorgt deze motorunit voor een stabiele snelheid van het zware aluminium plateau. Ook de Timor is standaard uitgerust met een zware aluminium puck die, net als de motorunit, geleverd wordt in de kleur van het chassis. Het zware aluminium chassis rust direct op de stabiele, in hoogte verstelbare voeten. Inmiddels is de Timor al door de kenners getest en ze zijn het unaniem eens: de door de ‘looks’ afgedwongen hoge verwachtingen wordengeheel waargemaakt, de Timor is een lust voor oog en oor!


Prijs:

De adviesprijs van de Timor is 2.990 euro  (inclusief arm en zonder element) en is onder andere verkrijgbaar bij Audio Selectief te Sneek.


EDITORS' CHOICE