Lyngdorf Audio nieuws

Redactie HiFi.nl | 29 december 2005 | Lyngdorf Audio

(ingezonden mededeling)

Met de CES show voor de deur heeft Lyngdorf Audio (de voortzetting van TacT Audio in Europa) haar zesde en laatste elektronische nieuwsbrief voor 2005 uitgegeven. In deze nieuwsbrief worden een aantal belangrijke nieuwe producten en ontwikkelingen gepresenteerd.

Het afgelopen jaar heeft Lyngdorf Audio fors geïnvesteerd in R&D capaciteit. De eerste, eigen ontwikkeling die daaruit voortvloeit is de nieuwe `RoomPerfect™` module dia als ‘add-on’ voor de TDA2200 beschikbaar is. Deze roomcorrectie module is een volgende generatie roomcorrectie systeem waarbij veel van de praktische bezwaren en problemen van de TacT roomcorrectie systemen verholpen zijn. Het systeem levert een robuuste meting en correctie, verdergaande resolutie en verbluffende resultaten. Dit alles gecombineerd met een sterk verbeterd gebruiksgemak. Omdat de RoomPerfect™ module in de TDA2200 ingebouwd wordt kan deze roomcorrectie module ook nog eens relatief voordelig aangeboden worden.

Verder ook nieuws over de CD-1, het nieuwe CD transport annex Cd-speler met ingebouwde upsampler. Op de VAD show en de Brussel Hifi Show, beide eerder dit jaar, heeft u deze speler al kunnen beluisteren. Inmiddels is deze speler volop leverbaar en de eerste reviews en gebruikerservaringen zijn uitermate positief. De reactie op de VAD show en de Brussel Hifi Show waren dan ook unaniem: ‘Best sound of show’.

Tenslotte is er ook aandacht voor het vlaggenschip, de Millennium. Hiervan wordt op korte termijn de MK4 upgrade verwacht die, naast de geavanceerde DSP functionaliteit die sinds de MK3 upgrade geïntegreerd is, ook een opwaardering van het uitgangsvermogen zal inhouden. Met de aangekondigde ‘State-of-the-Art’ ADC A/D converter, waarin onder andere een digitale RIAA phono voorversterkermodule beschikbaar gemaakt zal worden, zal de Millennium tenslotte zijn plaats als absolute topklasse versterker verstevigen.

Voor meer informatie over Lyngdorf Audio kunt terecht op haar website, www.tactaudio.dk. Begin 2006 zal er een nieuwe website gelanceerd worden op www.lyngdorf.com, vooralsnog vindt u op www.tactaudio.dk de noodzakelijke informatie. Daar is sinds kort ook de nieuwe catalogus van Lyngdorf Audio voor download beschikbaar. Hierin vindt u nog veel meer informatie over bestaande en nieuwe producten.

MERK

EDITORS' CHOICE