NIEUWSBrinkmann

Brinkmann Audio naar SoundDesign

Redactie HiFi.nl | 23 december 2005 | Brinkmann

(ingezonden mededeling)

Sound Design in de persoon van Jelmer Hovinga die tevens ca. 20 jaar verantwoordelijk is voor de import van andere topmerken als Acapella, Burmester, Benz Micro, Lehmann, en onder eigen naam de Sound Design ONE en Two LP’s uitbracht gaat de import en distributie hiervan voor de BeNeLux verzorgen.

Voorsprong door ervaring, techniek en precisie is het credo van  Helmut Brinkmann eigenaar en ontwerper van de gelijknamige firma Brinkmann Audio.

Naast een programma van hoogwaardige Phono, Voor, Eind en Geintegreerde versterkers met type-aanduidingen als o.a. Calvin, Fein, Edison, en Marconi staan ook vooral de draaitafels, armen en het speciale Brinkmann EMT Moving Coil element in het middelpunt van de internationale belangstelling.

Zowel de Balance als het model Lagragnge compleet met de 10.5 Arm en het Brinkmann EMT element zijn bij de diverse audiomagazines als ondermeer HiFi News&Record Review, HI-FI+, Image HiFI ,en Stereophile op hun merites beoordeeld met als gevolg dat de diverse recensenten hun vertrouwde draaitafel/arm combinaties van naam en faam lieten voor wat ze waren en de reviewexemplaren aankochten en Brinkmann als hun persoonlijke referentie kozen!

Zowel de Balance als de Lagrange vallen de categorie massaloopwerken met door een  externe motor snaaraangedreven plateau en losse voeding,waarbij als unieke bijzonderheid kan worden aangemerkt dat de lagering van beide modellen door een speciaal verwarmingselement op constante temperatuur wordt gehouden om de viscositeit van de lagerolie gelijk te houden en daarmee fluctuatie van het ingestelde toerental uit te sluiten.Ook wordt de mogelijkheid geboden om de bijgeleverde voeding op transistorbasis te vervangen door een buizenversie de TUBE -PSE.

De arm simpelweg 10.5 genoemd naar de effectieve lengte van 10.5 inch is een verder verfijnde versie van de befaamde Breuer arm gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium met uitzondering van de armtube welke grijs geanodiseerd is. Het contragewicht en de lagering bestaan uit high-grade staal terwijl een dubbele cardanische ophanging, de absoluut spelingsvrije lagering, en een speciale coating op de armtube voor een extreem snelle onderdrukking van iedere eventuele ongewenste resonantie zorgen wat resulteert in een ongekend natuurlijk snel en open timbre. Als dwarsdrukcompensatie werd bewust gekozen voor een volledig frictievrije magnetische versie, terwijl de armlift  hydraulisch werkt.

Het Brinkmann EMT MC element is als de naam doet vermoeden een verder geperfectioneerde versie van het bekende EMT element,betere spoelen ,en o.a.het gebruik van exotische materialen als kevlar zorgen voor een extreem natuurlijke, detailrijke, dynamische en levendige weergave met een stevig laagfundament.


Aanvullende inlichtingen:
Import/distributie Benelux,
Sound Design
Tel/Fax: 0031-(0)516-577236
Email: info@sounddesign.nl
Website:
www.sounddesign.nl 
www.brinkmann-audio.de

MERK

EDITORS' CHOICE