NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert nieuwe AV receivers

Redactie HiFi.nl | 13 december 2005 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Pioneer presenteert de VSX-AX4AVi-S en VSX-AX2AV-S. Met HDMI schakeling, iPod connectiviteit, een verbeterde versie van Pioneers bekroonde automatische kalibreringstechnologie (MCACC) en THX Select2 certificatie, combineren de nieuwe systemen de voornaamste functies die liefhebbers van puur home A/V entertainment zoeken.

‘Kenners verwachten superieure prestaties van Pioneers ontvangers en de nieuwe toestellen stellen niet teleur. Ze kunnen bogen op een voortreffelijk esthetisch design met een stijlvolle, tijdloze elegantie. En de prestaties hoeven niet onder te doen voor de looks: de toestellen beschikken enkel over de allerbeste componenten, iPod-connectiviteit en volledig digitale signaalverwerking (DSP) om de bron ongerept weer te geven,’ aldus Philippe Coppens, Manager, Technology and Product InfoManagement, Pioneer Europa.Hij gaat verder, ‘Met soundtuning van de wereldvermaarde AIR Studios en THX Select2-certificering, compatibiliteit met de recentste surround-geluidsformaten, de mogelijkheid om videosignalen in een hogere kwaliteit om te zetten, HDMI schakeling en verbeterde MCACC om optimale prestaties te leveren op de zeven krachtige uitgangen, zijn de systemen perfect uitgerust om Pioneers visie van het “Pure Digital Home Theatre” concept te realiseren.’

Voor het eerst bij Pioneer beschikken de twee modellen over HDMI schakeling om de gebruikers in staat te stellen om digitale audio- en visuele bronnen aan te sluiten en onderling te schakelen met behulp van DM. Met HDMI in en out dragen de ontvangers bij tot een kijk- en luisterervaring die de bedoeling van de filmregisseur of muziekproducer zo sterk mogelijk benadert. Binnen het gamma veelzijdige aansluitingsopties, waaronder USB (op de VSX-AX4AVi-S), zijn beide modellen uitgerust met een speciaal ontwikkelde iPod terminal. Dankzij de aansluiting met één enkele kabel kan de iPod worden bediend via de afstandsbedieningen van de ontvangers, terwijl de navigatie-interface van de iPod wordt weergegeven op het scherm. Het topmodel (de VSX-AX4AVi-S) omvat ook i.LINK voor Advanced Resolution Digital Audio voor digitale hoogwaardige directe reproductie van bronnen van verschillende kanalen waaronder DVD-audio en SACD.
 
Het brede arsenaal surroundformaten waaronder Dolby Digital, Dolby Digital EX, Pro Logic II, Pro Logic IIx, DTS, DTS ES, DTS96/24, DTS NEO 6 en WMA9 Pro wordt aangevuld met een THX Select2-certificering. Producten met THX-certificaat staan garant voor superieure prestaties. Ze voldoen aan strenge richtlijnen voor zuiverheid van klank, uitgangsvermogen en verwerkingscapaciteiten. De standaard omvat niet alleen cinema, maar ook spelletjes en muziek.

De consumenten kunnen alles uit de krachtige prestaties van de ontvangers halen door Pioneers Advanced Multi-Channel Acoustic Calibration System (MCACC) met 9-bands EQ toe te passen, dat is ontwikkeld in samenwerking met de professionele geluidstechnici van AIR Studios. Dankzij MCACC kunnen gebruikers de akoestische omgeving optimaliseren voor de ideale geluidsreproductie van bronnen in stereo en van meerdere kanalen. Met behulp van de kalibreringsmicrofoon controleert het MCACC-systeem de geluidsomgeving en brengt automatisch aanpassingen aan in functie van allerlei parameters. Het neutraliseert ook de galmeffecten veroorzaakt door obstakels of gebrekkige ruimtelijke eigenschappen. Met Pioneers innovatieve 3-D kalibreringsmethode worden in een reeks tijdsintervallen de frequentie- en niveauwaarden voor verscheidene frequentiebanden opgenomen. Daarnaast zijn de functies ‘Standing Wave Control’ en ‘Phase Control’ toegevoegd voor een nog preciezere toonmeting en kalibrering van de frequentiebalans. Het resultaat: professionele geluidskalibrering in luttele minuten.
 
De professionele kenmerken worden ook doorgetrokken in de constructiekwaliteit van de A/V-ontvangers. Ze hebben een uitzonderlijk sterk onderstel dankzij een stevig 3-D frame dat de stevigheid en stabiliteit van het onderstel aanzienlijk verbetert.


Opties

De twee modellen beschikken over dezelfde hoogwaardige kwaliteit met de VSX-AX4AVi-S die niet alleen i.LINK biedt, maar ook een USB-terminal (met ondersteuning voor 2-kanaals audio) en een iets hoger uitgangsvermogen per kanaal (DIN): 7x180W  voor de VSX-AX4AVi-S in vergelijking met 7x170W1 voor de VSX-AX2AV-S.


Beschikbaarheid en prijs:

VSX-AX2AV : 1199 euro
VSX-AX4AVi : 1499 euro


EDITORS' CHOICE