NIEUWSJBL

JBL introduceert Studio L-series

Redactie HiFi.nl | 12 december 2005 | JBL

(ingezonden mededeling)

"Pro Sound Comes Home™" in een complete reeks voor Home Theater en Stereo Luidsprekers met Uitzonderlijke Geluidskwaliteit, Vormgeving en Veelzijdige Toepassing -

WOODBURY, New York - Hierbij kondigt JBL de introductie aan van haar Studio L Serie home theater en stereo luidsprekers, t.w. acht hoogwaardige modellen die met talloze innovaties en technologieën zijn uitgerust die direct afkomstig zijn van onze professionele studiomonitoren en zo een uitzonderlijk niveau van nauwkeurigheid en muzikaal realisme bereiken. Naast de superieure prestaties biedt de JBL Studio L Serie luidsprekers uitgebreide opties voor installatie en een gedistingeerd eigentijds uiterlijk dat met elk interieur harmonieert en past bij elk home theater systeem.

Paul Bente, president van JBL Consumer Products, legt uit: "JBL heeft zich ten doel gesteld professionele studiokwaliteit beschikbaar te stellen voor  luisteraars thuis, waar dan ook - een concept dat tientallen jaren geleden werd ontwikkeld met de introductie van onze legendarische L100 luidspreker. De nieuwe Studio L Serie omvat een reeks innovaties die, in combinatie met onze exclusieve, veel beproefde JBL technologieën, als nooit tevoren uitdrukking geven aan onze "Pro Sound Comes Home" ontwerpfilosofie. Bovendien kregen alle luidsprekers een geheel nieuwe vormgeving en bezitten nu een elegant uiterlijk dat even indrukwekkend is als hun prestaties. De Studio L Serie omvat twee wand/boekenplank monitoren (type L810, L820); een compacte boekenplankluidspreker (type L830); twee vloerstaande luidsprekers (type L880 en L890); twee speciale center luidsprekers (type LC1 en de wandmontage LC2), plus een 30 cm 12" (300 mm) 600 watt actieve subwoofer (type L8400P).


JBL Studio L Serie: Innovatieve Technologieën voor Uitzonderlijk Realistische Klank

Elke JBL Studio L Serie luidspreker is gebouwd voor dezelfde heldere, nauwkeurige en dynamische geluidskwaliteit die de professionals en home theater enthousiasten en muziekliefhebbers zo waarderen .

Een essentiële JBL innovatie die in elke Studio L Serie luidspreker is ingebouwd - behalve in de L8400P subwoofer - is een nieuw ontwikkelde ultrahoog tweeter die het frequentiebereik uitbreidt tot 40 kHz. De eenheid die zijn werk doet in combinatie met een speciaal ontwikkelde hoorn met een spreidingspatroon van 600 bij 300 heeft een spreekspoel die direct op een Mylar® dome is bevestigd. Het resultaat is een opmerkelijk open, rustig en gedetailleerd hoog - zelfs bij weergave van de meest veeleisende opnamen met hoge resolutie, zoals SA-CD™ en DVD-Audio

De ultrahoog tweeter wordt aangevuld met een tweeter voorzien van een puur titanium dome, gevormd uit één enkele lichtgewicht en stijf vel titanium met een zeer flexibele ophanging voor uitzonderlijke transiënt respons en helderheid. Deze hoge frequentie eenheid is ondergebracht in een Elliptical Oblate Spheroidal™ (EOS™) golfgeleider die buiten de as dezelfde prestaties bewerkstelligt als op de as en het geluid rechtstreeks naar de luisteraar stuurt en niet via de wanden, voor een exacter ruimtebeeld en betere lokalisatie.

De hoorn van de ultra hoog tweeter en de EOS golfgeleider van de tweeter zijn beide gemaakt van aluminium om elke vorm van interne resonanties tegen te gaan en een stijver oppervlak te krijgen voor een optimale afstraling van de golven. Door de invloed van reflecties tegen de zijwanden en de daarbij horende verkleuringen vrijwel geheel te reduceren en vanwege het `kamer vriendelijke` ontwerp, leveren de tweeter en de ultra tweeter een veel realistischer klankbeeld zoals u dat kent van de concertzaal. Het oorspronkelijke akoestische beeld van de originele opname wordt zo hersteld.

De woofers en middentoners die in de Studio L Serie worden toegepast maken gebruik van het eigen PolyPlas™ systeem van JBL, het cellulose fiber conusmateriaal met polimeer coating, dat de neutraliteit van papier combineert met de extra stijfheid en demping van de PolyPlas behandeling waarmee conusresonanties worden verzwakt, zodat de frequentiekarakteristiek rustig verloopt, transiënts sneller zijn en luider kan worden afgespeeld zonder vervorming.


EDITORS' CHOICE