NIEUWSB&W

Specials - publicatie week 46

Marc Brekelmans | 17 november 2005 | B&W

Een paar maanden geleden zijn we van start gegaan met zogenaamde “thematische specials”.  Deze specials zijn, naar onze mening, een uitstekende manier om op een eenvoudige wijze orde te scheppen in het woud aan artikelen en recensies welke we op HiFi.nl publiceren. De specials bieden u in één oogopslag veel informatie over een bepaald onderwerp.

Maar de specials zijn ook een manier om zijstappen te maken naar belangrijke en leuke toepassingen. Op deze manier proberen we om via HiFi.nl zoveel mogelijk mensen te informeren over de betere A/V.

Vorige week introduceerden we de Carfi special aan u, welke voorafgegaan werd door specials over de Apple iPod en Beeld & Projectie. De oplettende lezer zal opgemerkt hebben dat in het overzicht ook de VAD show 2005 is verschenen. Vandaag komt daar een special over High Fidelity Belgium 2005 bij. Maar er volgen meer specials. We houden u hiervan op de hoogte. Trouwens, als u zich abonneert op onze nieuwsbrief HiFi-zine (dat kan via het invulveldje links onderaan de website) ontvangt u wekelijks een - gratis - digitale nieuwsbrief met de nieuwste publicaties en actuele nieuwsitems.

Natuurlijk houden we de specials ook up-to-date met steeds nieuwe artikelen en toepassingen. Vandaag een artikel over de iPod in de auto. Tja….en die staat dus in twee specials. Daarnaast het gebruikelijke aan publicaties: recensies van hard- en software, een column, achtergrondartikelen en een Hi-Visit aan Raf in Kampen.

Veel leesplezier!

Redactie HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl


Hardware

MC Systems M3 Anniversary, door Jan de Jeu   
Als liefhebber van fraai design verbaas ik me regelmatig over de ondoordachte wijze waarop ontwerpers van High End apparatuur omgaan met de visuele aspecten van een ontwerp. Met name in de groep luidsprekers kom ik regelmatig exemplaren tegen met een vormgeving die gekenmerkt wordt door saaiheid, onderling niet harmoniërende proporties of zelfs regelrecht afstotende lelijkheid.

MC Systems M3 Anniversary


Achtergrondartikelen - Columns

High Fidelity Belgium 2005, door Marc Brekelmans   
Afgelopen weekend bezocht HiFi.nl de eerste editie van het door onze collega’s van Audioforum.be georganiseerde High Fidelity Belgium. HiFi.nl doet verslag.

Apple iPod in de auto, door Rob van Ginneken   
Het zal weinig mensen zijn ontgaan dat Apple en iPod hot zijn. Ook de autowereld speelt zo ijverig op dat succesverhaal in dat je rustig van een modetrend kunt spreken.

iCar

Hemel op aarde, door René van Es    
Iedereen heeft het wel eens over de hemel op aarde. Al weet niemand te vertellen hoe het er in de hemel uit zal zien. Wat daar gebeurt, wie we tegen zullen komen. Toch denken we allemaal te weten hoe de hemel op aarde er voor onszelf uit moet zien, want dromen doen we allemaal.


Hi-Visit

RAF Kampen, door Guido de Kanter  
In het rijtje van steden als Amsterdam en Utrecht hoort voor beeld- en geluidsketen RAF ook het pittoreske Kampen thuis. Sinds tien jaar heeft de hoofdstedelijke grootmacht ook een vestiging aan de IJssel. Kleinschaliger, rustiger, en met een andere sfeer, zeggen ze zelf.


Software


Death Cab for Cuty – Plans (CD), door Jan Luijsterburg 
Het is niet te voorkomen, ook ik mis wel eens wat. Death Cab for Cuty, ik kende de merkwaardige naam, maar had nooit iets van het bandje uit Seattle beluisterd. Grote fout, zo blijkt bij het beluisteren van het vijfde album Plans.

Arab Strap – The Last Romance (CD), door Jan Luijsterburg
De platen van het Schotse duo Arab Strap lijken een puberaal vervolgverhaal. Liefde en ranzige seks worden daarin net zo met elkaar verward als leven en dronkenschap. Samengevat als: snel de kater wegneuken na een ‘unhealthy breakfast’ in een stinkend flatje.

Brahms Symfonieën - Semyon Bychkov  (DVD-muziek), door Ferd Op de Coul
De Russische dirigent Semyon Bychkov behoort met onder anderen Valery Gergjiev Mariss Jansons en Yakov Kreizberg tot de prominente orkestleiders uit de voormalige Sovjet-Unie, die zijn opgeleid door o.a. de legendarische, enkele jaren terug op hoge leeftijd  overleden ”Maestro-maker” Ilja Musin.

The King`s Singers - from Byrd to The Beatles  (DVD-muziek), door Ferd Op de Coul
Ruim 25 jaar lang al reizen ze de wereld rond, triomfen vierend met spraakmakend weergaloze vocale hoogstandjes uit het koor-repertoire vanaf Middeleeuwen en Renaissance via Reger, Kodaly, hedendaagse avant-gardemuziek , volksliedjes, spirituals tot The Beatles toe: het fameuze Britse mannenzanggroepje “The King’s Singers”.

L’enfer (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Het leek aan het begin nog zo’n leuk stel, hotelhouder Paul (François Cluzet) en de knappe Nelly (Emmanuelle Béart). Paul wordt echter erg gespannen, en geleidelijk zelfs ronduit paranoïde van de manier waarop Nelly met andere mannen omgaat, terwijl ze zich zelf van geen kwaad bewust is. Het leven van de twee wordt hierdoor een regelrechte hel.

MERK

EDITORS' CHOICE