NIEUWSB&W

Speed & Design 2005 van start

Redactie HiFi.nl | 10 november 2005 | B&W

Meer autosport, nog exclusiever en met motoren! Speed & Design 2005 – De Sportiefste Auto & Motorbeurs – zal dit jaar van donderdag 10 t/m zondag 13 november plaatsvinden in Jaarbeurs Utrecht. Met een oppervlakte van ruim 50.000 m2, maar liefst 500 sportieve automobielen en motoren, belooft het een zeer bijzondere editie te worden.

Speed & Design


Auto & Motor Primeurs

Het Thema Innovation staat centraal tijdens deze 13e editie van Speed & Design. De bezoeker wacht een indrukwekkende show van de nieuwste modellen, ontwikkelingen, technologieën en innovaties op twee en op vier wielen!

Vorig jaar introduceerde Volkswagen nog de nieuwe Golf GTI op Speed & Design. Dit jaar komt Volkswagen met de ultieme V6 Golf naar de beurs: de R32. In de Supercar klasse komt de Engelse sportauto fabriek Invicta eveneens terug naar Utrecht, dit keer met de allereerste productierijpe S1 600, goed voor maar liefst 600 pk en een geweldig geluid.

 Speed & Design
Ferrari F430 Challenge : Primeur op Speed & Design 2005! 

Geheel nieuw voor Speed & Design zijn de nationale primeurs van motoren, waaronder de nu al legendarische MV Agusta F4 Tamburini en de extreemste 600cc Supersport, de Yamaha YFZ-R6. Naast Yamaha Motor en MV Agusta zullen veel andere grote motormerken ook aanwezig zijn. Het echte motorbeursgevoel zal op Speed & Design 2005 niet ontbreken.

Speed & Design


Innovation in Engineering, Styling & InCar Multimedia

Gerenommeerde leveranciers op het gebied van engineering, styling en InCar Multimedia tonen op Speed & Design de nieuwste trends. Zo zal de nieuwe Nederlandse ster aan het styling firmament, Burtwell, op Speed & Design bijzondere styling studies presenteren op basis van de Hyundai Tucson en de Kia Sportage.

Eveneens nieuw voor 2005 is de Speed & Design AutoClub Challenge. Honderden `personal cars` geven een indrukwekkend overzicht van bijzondere particuliere engineering, styling en incar multimedia projecten. Voor de deelnemende Autoclubs zijn er naast de ‘eer’ ook begerenswaardige prijzen te winnen in de klassen best ICEd, best engineered en best styled.

Speed & Design
 

Race & Rally Special

Met de aanwezigheid van veel talentvolle jonge rijders zal er dit jaar speciale en uitgebreide aandacht op Speed & Design worden gegeven aan de bloeiende nationale autosport. Rondom de Startgrid der Kampioenen kan de bezoeker van zeer nabij kennis maken met de Teams, rijders en bolides van ondermeer de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge, de BRL-V6, Formule Renault, Formule Ford en natuurlijk de Seat Cupra en Clio Cups. Dit jaar ook extra aandacht voor de rally sport middels een spectaculair paviljoen met onder andere bolides uit het NK, het WRC en natuurlijk Paris-Dakar. De Renault F1 van de jongste Spaanse held, Fernando Alonso, mag natuurlijk niet ontbreken.

Bloedstollende drift races in de ActieArena met ondermeer Nissan Skyline’s en bekende coureurs uit het Super Motard kampioenschap maken deze unieke Race & Rally special op Speed & Design 2005 compleet. 
 

Fun & Entertainment

Traditioneel op Speed & Design een bonte diversiteit aan automobiel-gerelateerd kunst en vliegwerk. Natuurgetrouwe miniaturen, modellen en slotracers tot aan de laatste ‘art’ technieken. Dit jaar ook ruim aandacht voor Urban Tuning muziek. Door middel van spectaculaire optredens van DJ’s, artiesten en danseressen kan de bezoeker kennismaken met deze nieuwe trend. Speed & Design 2005 staat wederom garant voor vier dagen lang spannende wedstrijden, shows en diverse spectaculaire optredens. Een onmisbaar decor en uiting van passie voor het sportieve moto- en automobilisme.

MERK

EDITORS' CHOICE