NIEUWSB&W

IASCA SPL wereldrecord 180,3dB


Redactie HiFi.nl | 10 november 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Nooit eerder op geen enkele geluidsmeter en in geen enkel land werd de SPL-barrière van 180 dB doorbroken. Het nieuwe wereldrecord in IASCA IdBL klokte af op 180.3 dB en werd gevolgd door een tweede poging die de eerste evenaarde. Scott treedt met zijn Silver Ford F150 aan in de IASCA Ultimate 4 Division.

Op de vraag hoe Team Edge Audio erin slaagde deze mijlpaal te bereiken, antwoordde Owens: “We hebben dit te danken aan lange uren oefenen, goed bijhouden van statistieken en onaflatend teamwork. Je kan je doel niet bereiken als je niet achterom kijkt om te weten waar je staat. Onze teamleden werken perfect samen en met de steun van onze sponsors Pioneer, Scosche, Kinetik en Ohio Generator beschikken we over de nodige tools en knowhow om deze ongelooflijke waarden te bereiken.”

Scott Owen SPL wereldrecord

De score van Owens werd gemeten met de IASCA SA 3056 SPL meter en een SPL 190 druksensor van Audiocontrol. Chris Kane van Audiocontrol was op het evenement aanwezig en bleek danig onder de indruk: “Een tiental jaar geleden werden we nog op scepsis onthaald toen we de SPL 150 microfoon introduceerden. Het was een goede zaak dat de we de 1PL190 sensor ontwikkelden. Ik vraag mij nu af hoe lang het nog zal duren vooraleer we de “SPL 200” nodig hebben.”

Scott Owen SPL wereldrecord

IASCA Worldwide Director (en voormalig IdBL kampioen) Moe Sabourin zei: “Ik weet wat het is om die laatste punten eruit te persen op de piek van de SPL-schaal en alles wat ik kan zeggen is dat Scott en zijn teamgenoten het in zich hebben!”

De volledige resultaten van de IASCA Competitie in de Unified Finals worden onmiddellijk na het evenement bekendgemaakt; surf naar www.iasca.com.

MERK

EDITORS' CHOICE