NIEUWSStillpoints

Stillpoints ESS

Redactie HiFi.nl | 01 november 2005 | Stillpoints

(ingezonden mededeling)

De amerikaanse fabrikant Stillpoints heeft een nieuw produkt op de markt gebracht. Het gaat om een bijzonder audiorack dat de naam Equipment Suspension System (ESS) meegekregen heeft.

Stillpoints ESSDe ESS bestaat uit een metalen frame (hoogwaardig aliminium en roestvrij staal) waarbij de verstelbare schappen (speciaal acrylaat met aluminium supports) opgehangen zijn aan staaldraden. Echter, een aantal belangrijke onderdelen zijn aan het oog onttrokken, bijv. binnen in voeten van de ESS zit gepatenteerde Stillpoints techniek met materialen als keramiek en Delrintm. Het geheel is volledig op elkaar afgestemd zodat trillingen van buitenaf niet in het rack door kunnen dringen, wat de muziek ten goede komt. Ook worden de trillingen van de apparaten zelf op een slimme manier gedempt en afgevoerd. Hiermee kan men de ESS beschouwen als een audiocomponent.Een niet geheel onbelangrijk bijkomend aspect van de ESS is zijn mooie design.

Momenteel is de ESS alleen verkrijgbaar met 4 schappen. De hoogte is 83 cm. en elke schap kan ca. 45 kg. dragen. Begin volgend jaar komt er ook een hoger en lager model uit met resp. 5 en 3 schappen. De fabrikant biedt de klant de mogelijkheid om een extra schap bij te bestellen of er een weg te laten uit een standaard ESS.

Stillpoints ESS

Importeur Hans van Put heeft inmiddels een exemplaar ontvangen zodat er de mogelijk bestaat om de ESS te bezichtigen en te beluisteren.

Website Stillpoints: www.stillpoints.us


EDITORS' CHOICE