NIEUWSB&W

VAD ´05: kabels en meten

Rene Smit | 23 oktober 2005 | B&W

door René Smit

Tijdens de VAD 2005 verzorgt Siltech op de stand van HVT een bijzonder leuke demo waarbij zichtbaar gemaakt kan worden wat afscherming voor een kabel kan doen.

Edwin en Pascal doen om beurten de demo. Op diverse scoops maken ze zichtbaar wat een zachte foam afscherming doet wanneer de kabel gebogen wordt. De kern komt dichter bij de mantel te liggen waardoor de afscherming te niet gedaan wordt en een brom het resultaat is. Ook is te zien wat er gebeurd wanneer netkabels en signaalkabels bij elkaar in de buurt liggen. Een vlakke lijn op de scoop verandert in een berglandschap. Met deze demo wordt visueel en hoorbaar gemaakt hoe je zonder je kabels te verwisselen al tot een beter resultaat kunt komen door eenvoudig weg de kabels op de juiste wijze achter de set te plaatsen. Dat deze demo gewaardeerd werd bleek uit de drommen mensen die voor de stand stonden om er soms zelf maar een glimp van op te vangen.

Siltech demonstratie (c) Xingo

Bij ViFi op de stand schuin tegenover de HVT stand worden CD´s verkocht van Mobile
Fidelity door de mensen van het label zelf. Vragen over de opnames en de filosofie achter het label kunt u op deze manier rechtstreeks beantwoord krijgen. Een klein gedeelte van de stand is ingericht voor Crystal Cable. Zij hebben een leuke aanbieding met een combi van een ipod met een speciale Crystal Cable welke eenzijdig voorzien is van een minihoofdtelefoon aansluiting en aan de andere zijde normale RCA connectors. Tegen een uiterst aantrekkelijke prijs kan voor dit pakket ingeschreven worden. Gaby van der Kleij  staat u persoonlijk te woord. 

MERK

EDITORS' CHOICE