NIEUWSB&W

VAD `05: Aspera Audio dl.2

Redactie HiFi.nl | 18 oktober 2005 | B&W

(ingezonden mededeling)

Tijdens de jubileum VAD show in Veldhoven op 22 en 23 oktober aanstaande presenteert Aspera Audio drie wel heel bijzondere sets aan het publiek. 

De Baroniezaal van het Koningshof wordt voor de show omgebouwd tot een kunstzinnige omgeving waar harmonie en eenheid centraal staan.

De Haagse kunstenares Elise Coenen is bereid gevonden een aantal van haar bronzen sculpturen  ten toon te stellen. Elise gebruikt als thema harmonie en eenheid en laat  de menselijke figuur samensmelten met organische vormen. De beelden vormen een prachtige visuele aanvulling op de muzikale presentaties.

Wij demonstreren met de absolute wereldtop, Aspera Audio heeft werkelijk de top van de top weten samen te voegen tot een ultiem muzikaal geheel. Bij de keuze van de merken hebben wij enkel rekening gehouden met de klankkwaliteiten van de verschillende componenten om u van het allerfijnste in high-end audio te kunnen laten genieten. Bovendien dienen zich ook een aantal wereldpremières en Benelux premières aan.


In de referentie set spelen we ondermeer met:

 • Metronome Kalista Reference CD transport met batterijvoeding (wereldwijd beschouwd als het allerbeste CD transport) - Europese première
 • Metronome C2A digitaal analoog converter – speelt samen met de befaamde Zanden converter mee in de absolute wereldtop - Benelux première
 • Venture audio draaitafel in wereldpremière met Graham Phantom B44 arm en Lyra Titan element (onder voorbehoud)
 • VPI – HR-X draaitafel met Jan Allaerts element MC1-MKII
 • Lamm LP2 phono stage
  uitgevoerd als een dubbele mono trap en maakt gebruik van Western Electric 417A/5842 buizen.
 • Lyra Connoisseur - The 4-2P Phono Preamplifier
  "state of the art among phono stages".
  de top van Lyra, met maar liefst 48 spanning regelaars voor de 4 versterkertrappen.
 • Lamm L2 Reference.
  Klasse A MOSFET voorversterker met een aparte buizenvoeding.
 • Lyra 4-2L – primeur – niet te missen!!
  Van deze voorversterker worden er slechts 8 per jaar – uiteraard geheel met de hand – vervaardigd. Lyra gebruikt in deze voorversterker lucht als afscherming voor de kritische signalen. Door velen als de allerbeste VV ter wereld beschouwd.
 • Lamm M2.2 Monoblocs.
  Deze MOSFET versterkers zijn de ideale combinatie om alle signalen die de voorgaande onderdelen van de referentie genereren op ongekende wijze door te geven aan de luidsprekers.
 • Venture Audio – Reference weergevers. – primeur voor Europa –
  De 90 dB gevoelige speakers kunnen met hun viervoudige 20 cm woofers, 12,5 cm middentoner en 2,5 cm tweeter het volledige spectrum van 16 Hz tot 40 KHz zonder verlies weergeven.
 • Venture Audio referentie bekabeling
  Uiterst verfijnde, door Venture ontwikkelde interlinks, luidsprekerkabels en netvoedingskabels om het best mogelijke signaal door te geven.
 • Natuurlijk staat het vlaggenschip van PS Audio, de P1000 re-generator, in voor schone en veilige stroom.
 • Racks zijn van Audiophile base om de beste klankweergave te kunnen realiseren.


Set 2

De tweede set die wordt gepresenteerd bestaat uit een VPI Aries Black Night draaitafel met een JMW-9 Signature arm en een Grado Statement element. De kans is groot dat luisteraars de wereldpremière kunnen meemaken van de PS Audio Phonostage.(onder voorbehoud)
In ieder geval bestaat de set verder uit de Metronome CD3i cd speler en de revolutionaire PS Audio GCC-100 gekozen die een paar Venture CR8 weergevers aanstuurt – wereldpremière -. Alle gebruikte bekabeling komt uit de nieuwe Reference serie van PS Audio. (Europese première)

VPI Aries 2 Black Knight


Set 3

Als de tweede set al niet uitnodigt tot een forse luistersessie, wat te denken van set nummer 3.  In deze opstelling wordt de Metronome CD3i cd speler gecombineerd met de Metronome MT100 - signature geïntegreerde versterker. Als weergevers werd gekozen voor de 1,11 meter hoge Venture Caractere vloerstaanders. De woofer van de luidspreker heeft een Alnico magneet en de conus heeft een behandeling ondergaan waarbij een combinatie van keramisch poeder en grafiet is aangebracht. Nog meer van dit composiet materiaal is te vinden in zowel de middentoener als de tweeter. De puur zilveren Transcendent bekabeling bij deze set is wederom van PS Audio en dezelfde fabrikant zorgt middels de UPC-200 en de P500 Powerplant voor de schoonst mogelijke, veilige en zelfs gebalanceerde stroomvoorziening in beide sets.

MERK

EDITORS' CHOICE