NIEUWSLinn

33 1/3 jaar Linn Sondek LP12


Redactie HiFi.nl | 04 oktober 2005 | Linn

(ingezonden mededeling)

Unieke gebeurtenis op de VAD Show 2005
22 & 23 oktober, Koningshof, Veldhoven

 
Weinige kunnen tegenspreken dat de Linn Sondek LP12 de meest besproken draaitafel in de geschiedenis van de `High Fidelity` is. Net als de eigenaar van Linn, Ivor Tiefenbrun, is de Sondek al vaak het onderwerp van controverse geweest, aangezien het product zijn status al verworven had in het begin van de jaren `70.

Linn LP12 Sondek (c) Xingo
 
Ivor presenteerde zijn product aan het ongelovige publiek, winkeleigenaars en aan de pers, en betwistte en weerlegde het algemene geloof dat de luidspreker de meest belangrijke component in een hifi systeem is. Eigenlijk, was het een logisch argument wat Ivor maakte. Als de bron component niet presteert zoals het hoort, hoe kan dan de rest van het systeem nauwkeurig muziek reproduceren?
 
De rest is natuurlijk geschiedenis, Linn Products, nu een wereld bekende fabrikant van complete `Hifi`, `Home Theatre`en `Multi-Room` audio systemen, is trouw gebleven aan wat zij in hun hart geloven en aan de LP12 draaitafel, welke heden ten dage nog steeds geproduceerd wordt in Schotland, 33 1/3 jaar nadat het voor het eerst het daglicht zag.
 
Latham Audio heeft besloten om deze ‘verjaardag’ op een speciale manier te vieren.
 
Gedurende de aanstaande VAD show aan de Koningshof te Veldhoven zullen wij in kamer 3 sessies houden waarin de Linn Sondek centraal staat. Er wordt wat verteld over de kleurrijke geschiedenis van de draaitafel en natuurlijk worden verscheidene exemplaren getoond en gedemonstreerd, daterend van een LP12 uit begin jaren `70 (in originele staat) tot aan een draaitafel die slechts een paar weken vóór de 2005 show zal worden gebouwd.
 
Omdat deze gebeurtenis tijdens de VAD show zal zijn, adviseren wij bezoekers om vooraf te reserveren voor een sessie door contact op te nemen met Latham Audio per telefoon (013-5082411), per fax (013-5082617) of via de website www.latham.nl/LP12.htm.
 
P.S. Latham Audio zal ook meerdere van zijn producten tonen met inbegrip van ARTCOUSTIC, DYNAVECTOR, QED en REVOLVER, plus de laatste nieuwe LINN CLASSIK MOVIE en  LINN KOMPONENT luidsprekers in kamer 14

TOT ZIENS IN VELDHOVEN!

MERK

EDITORS' CHOICE