Monitor Audio i-Deck

Redactie HiFi.nl | 03 oktober 2005 | Monitor Audio

(ingezonden mededeling)

Monitor Audio`s i-deck maakt het nu mogelijk om zonder hoofdtelefoon ook van het iPod-geluid te genieten. Zet de iPod simpelweg in de i-deck en u heeft een superklein, maar superkrachtig audiosysteem. De unieke eigenschappen maken van de i-deck een klasse op zich.

Monitor Audio i-Deck

Zo zitten de luidsprekers niet vast aan het centrale deel en kunnen dus op afstand van elkaar worden gezet. Dit zorgt voor een veel beter stereoeffect in vergelijking met de overige systemen. De luidsprekers zijn bovendien echt 2-weg en hebben een aparte hoog- en laageenheid van Monitor Audio-kwaliteit: dit zorgt voor een geluid van superieure kwaliteit.

Wat de i-deck echt bijzonder maakt is dat het digitale signaal van de iPod gebruikt wordt (en dus niet het signaal van de hoofdtelefoonuitgang). Pas in de i-deck wordt het signaal analoog gemaakt met omzetters van echte hifikwaliteit. Al deze features samen zorgen voor een zeer goede weergave. Een extra handigheid is de audioingang waarop u elk gewenst audioapparaat aansluit: tuner, cd, dvd, iPod Shuffle, MiniDisc, alle willekeurige andere MP3 speler, etc. Dit maakt de i-deck tot een volwaardig mini-audiosysteem met maxi-prestaties.

Monitor Audio i-Deck

Met de draadloze afstandsbediening (van creditcard-formaat) zijn alle iPod-functies uiterst comfortabel te bedienen. Door het stijlvolle uiterlijk past de i-deck in elk interieur en het volledig ontbreken van allerlei kabels is daarbij een extra bonus.

De i-Deck kan gebruikt worden met alle iPods: 3G, 4G, Mini en Photo dankzij de verschillende houders, ook kunnen de oudere i-Pod modellen aangesloten worden d.m.v. het meegeleverde stereo jack kabeltje. Bovendien zal voor toekomstig modellen ook de bijpassende houder leverbaar worden.

Monitor Audio i-Deck

Zet de iPod in de i-deck en u hebt in één klap een volwaardig - maar uiterst compact - stereosysteem. De iPod wordt daarbij meteen opgeladen en via de USB- of Firewire-aansluiting is het laden van nieuwe muziek vanaf de PC supereenvoudig.

Monitor Audio heeft qua geluidskwaliteit een reputatie op te houden en de i-Deck is daarop geen uitzondering. Het belangrijkste verschil tussen de i-Deck en `de anderen` zijn de losse luidsprekers en het feit dat het geluid van de iPod digitaal blijft tot in het i-Deck. Pas vlak voor de volumeregeling wordt het digitale geluid door speciale hoogkwaliteits DAC-omzetters naar analoog vertaald. De geluidsweergave is daarom ook van een klasse apart: 75-25 kHz, 18 W per kanaal 102 dBA geluidsniveau. En dat uit luidsprekers die niet groter zijn dan een half velletje papier...

Prijs en leverbaarheid:
De i-Deck is vanaf september 2005 leverbaar en de verkoopprijs is 349 euro.


EDITORS' CHOICE