NIEUWSLeben

Leben introduceert CS 600

Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2005 | Leben

(ingezonden mededeling)

Audiolijn, distributeur van Reference 3A en Wiener Lautsprecher Manufaktur, introduceert een nieuw versterkermodel van het merk Leben, uit Japan, de CS 600.

Leben CS600

In mei dit jaar kwam de Leben CS 300 in Nederland op de markt. Zeer bijzonder vanwege de looks van de jaren 70, maar in een zeer goed fraai ontwerp op basis van de EL 84 buis. Deze CS 300 werd beloond met de Japanse 2004 Audio Excellence Award. De CS 300 is inmiddels al in veel landen door de pers aan de tand gevoeld. Ook in Nederland (HIFI.NL). En overal was men verbaasd over het warme, maar toch heldere, open geluid van deze versterker.  De CS 300 heeft een vermogen van 2 x 12 watt. Dat lijkt misschien niet veel, maar kenners weten dat een buizenversterker heel wat meer feitelijke muziekoutput levert dan een transistorversterker met hetzelfde nominale vermogen. Bovendien, onvergelijkbaar veel mooier. Er is dan ook een groot aantal muziekliefhebbers dat sterk de voorkeur geeft aan buizenversterkers.

Nieuw
Nu is er dan de Leben CS 600. Weer in die prachtige 70-er jaren “verpakking”. Maar deze keer met een wel heel bijzondere optie: de CS 600 is zowel voorzien van 4 EL34 buizen als 4 6L6 buizen voor de eindversterking. De eigenaar kan dus naar eigen voorkeur tussen deze typen kiezen met behulp van een interne schakelaar. Het vermogen ligt in beide gevallen rond de 30 “buizenwatts” per kanaal, zodat deze versterker in staat is vrijwel ieder paar luidsprekers van ruim voldoende power te voorzien.
De Leben versterkers worden ontwikkeld door de Japanse goeroe op hifi gebied en tevens musicus Hyodo.


EDITORS' CHOICE