NIEUWSB&W

Media Center op valreep succesvol

Redactie HiFi.nl | 18 september 2005 | B&W

(gezien op het Internet)

Windows Media XP Media Center mag dan met de komst van Vista verdwijnen, consumenten beginnen eindelijk warm te lopen voor het opgetuigde besturingssysteem.

Het systeem dat door Microsoft speciaal bedoeld is voor de huiskamer kende een ronduit moeizame start. Media Center is nu al bijna drie jaar op de markt, maar de verkopen lopen pas goed sinds juli van dit jaar, althans in de VS. Dit stelt marktonderzoeker Current Analysis.

Media Center

Reden hiervoor is dat fabrikanten als Gateway hebben besloten om ook Media Center-pc`s te verkopen zonder tv-tuner. Tussen juni en juli is het aandeel van de computers zonder tv-tuner gigantisch gestegen: van 3,4 procent van alle Media Centers tot 61 procent in juli.

Als gevolg is ook het aandeel Media Centers van de totale desktopmarkt gestegen. Inmiddels maken Media Centers maar liefst 40 procent uit van de markt. In juni was dat nog slechts 15 procent. Kenners verwachten dat de verkoop van Media Centers dit jaar zal verdubbelen. Hetzelfde geldt voor 2006.

Het plotselinge succes komt op een pikant moment. Eerder deze week werd bekend dat de rol van deze speciale editie binnenkort zal zijn uitgespeeld. Met de komst van Vista is een speciale Media Center namelijk overbodig, omdat Vista bijna alle functies als standaard zal herbergen.

MERK

EDITORS' CHOICE