NIEUWSLoewe

Loewe Individual: trendsetter


Redactie HiFi.nl | 17 september 2005 | Loewe

(ingezonden mededeling)

Loewe Individual: beeldbepalende trendsetter

Met de nieuwe LCD-productlijn Individual geeft Loewe een geheel nieuwe dimensie aan persoonlijke televisie. Zowel het design als de techniek kan individueel worden samengesteld. De consument bepaalt zelf of het toestel staat, hangt of ‘zweeft’, hoe het eruitziet en welke mogelijkheden het heeft. Loewe toont zich met de Individual opnieuw een beeldbepalende trendsetter.

 Loewe Individual 32 Selection

Voor mobiele telefoons is een verwisselbaar front heel gewoon, maar in de televisiebranche is een eigen frontkeuze en opstellingswijze uniek. De Loewe Individual 26 Selection en Individual 32 Selection zullen in maar liefst 5 kleuren verkrijgbaar zijn: Aluminium Titaan, Aluminium Zilver, Aluminium Brons, Aluminium Zwart en Cream Hoogglans. Gecombineerd met het getinte en aan beide zijden ontspiegelde contrastfilterscherm biedt dit een individueel en exclusief frontdesign.

Behalve de voorkant zijn ook de zijkanten individueel naar smaak vorm te geven. De zeven standaard inlegkleuren (ebbenhout, palissander, licht eiken, hoogglans zwart, alu zilver, alu chroom en robijn) worden aangevuld door twee trendy inlegsets, momenteel uitgevoerd in Appelgroen en Oranje.

Digitale techniek
De perfecte digitale techniek sluit naadloos aan bij het unieke design. De Loewe Individual 26 Selection en Individual 32 Selection hebben LCD-Panels met hoge resolutie (1366 x 748 pixels). Aangevuld met het nieuwe Loewe Digital+ Platform ontstaat een briljant beeld in bioscoopformaat. HDTV (High Definition Television) is geen probleem, zodat de toestellen het Europese waarmerk ‘HD ready’ dragen. Via een High Definition Multimedia Interface (HDMI) worden beeld- en geluidssignalen weergegeven. Het door Loewe ontwikkelde CRX®-Soundsysteem draagt bij aan een optimale geluidsbeleving.

De Loewe Individual 32 Selection maakt daarnaast gebruikt van de beeldverbeterings-technologie Loewe Image+. Deze is speciaal voor platte beeldschermen ontwikkeld en verbetert contrast, scherpte en kleur. Loewe Image+ kan zowel analoge als digitale signalen verwerken, en is daardoor geschikt voor HDTV.

In beide toestellen zijn diverse mogelijkheden voor digitale televisie (DVB) geïntegreerd. Ontvangers voor zowel DVB-T (terrestrisch) als DVB-C (kabel) zijn al aanwezig, uitbreiding met een satelliettuner (DVB-S) is eenvoudig. De Individual 26 Selection is bovendien standaard uitgerust met een Common Interface voor de ontvangst van Pay-TV. De Individual 32 Selection kan achteraf worden voorzien van een Common Interface. Dit toestel kan desgewenst ook worden geleverd met een geïntegreerde hardeschijfrecorder: Loewe Digital RecordingPlus (DR+). Deze neemt voortdurend het actuele televisieprogramma op, voorgeprogrammeerd of tijdens een lopende uitzending.

Bijzondere opstellingen
Staand, hangend of zelfs ‘zwevend’: de Loewe Individual heeft bijzondere opstellingsmogelijkheden. Wanneer voor een staande opstelling wordt gekozen – op de vloer of op tafel – is het toestel desgewenst motorisch draaibaar. Hangend aan het plafond geeft het een futuristisch beeld, terwijl in ‘zwevende’ positie het toestel bevestigd is aan een bodem-plafond-stang. In die opstelling is het toestel op alle denkbare manieren verstelbaar: kantelen, draaien en aanpassen qua hoogte. In alle gevallen worden de kabels weggewerkt in een subtiele kabelgoot.

Leverbaarheid en prijs:
De Loewe Individual 32 Selection (beeldschermdiagonaal 80 centimeter) is vanaf september beschikbaar bij de Loewe-vakhandelaars voor een bedrag vanaf 3.499 euro. De Loewe Individual 26 Selection volgt in november en zal vanaf 2.499 euro verkrijgbaar zijn. Beide toestellen worden wereldwijd aan het publiek gepresenteerd tijdens de Woonbeurs in Amsterdam (standnummer H 30).

EDITORS' CHOICE