NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert DV-989AVi

Redactie HiFi.nl | 16 september 2005 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Hoogwaardig systeem biedt ‘true to source’ digitale verwerking, HDMI en .LINK interfaces en universele afspeelcompatibiliteit
 
Melsele - België, september 2005 -  Pioneer kondigt vandaag aan dat haar nieuwe referentie-DVD-speler verkrijgbaar is. De stijlvolle DV-989AVi-S omvat een i.LINK Advanced Resolution Digital Audio Interface voor hoogwaardige digitale audionetwerken en compatibiliteit met DVD-audio en SACD met verschillende kanalen. De HDMI (compatibel met versie 1.1) interface zorgt louter voor de video- en audiotransmissie, terwijl de uitzonderlijke beeldkwaliteit wordt bereikt door Pioneers Advanced Digital Direct Pixel technologieën met volledige 10-bits digitale verwerking.

Pioneer DV-989AVi

‘De stijlvolle DV-989AVi-S is voorzien van een hoogwaardige aluminium finish die de robuustheid van een professioneel systeem heeft. De moderne design omvat een topselectie van hebbedingtechnologieën die naadloos in elkaar kunnen worden geïntegreerd om de puurste video- en audio-ervaring te waarborgen. En met HDMI en i.LINK interfaces biedt de DV-989AVi-S audio- en videofielen een compromisloze speler,’ aldus Philippe Coppens, Manager, Technology and Product InfoManagement, Pioneer Europa.

Een reeks gepatenteerde innovaties wordt gecombineerd om een uitzonderlijke beeldkwaliteit te leveren. Pioneers Advanced Digital Direct Pixel Drive bestaat uit een tweedimensionale resolutieverhogende videoscaler om traditionele DVD-videosignalen op te trekken tot niveaus met hoge definitie, terwijl Pioneers verbeterde VQE9 (Video Quality Enhancer) de kwaliteit van de videoverwerking aanzienlijk verbetert. Dat wordt bereikt door het signaal volledig over te dragen in 10-bits, zodat zelfs de meest complexe details getrouw blijven aan de originele bron. Pioneers Dual PureCinema Progressive Scan is ook inbegrepen. Die verdubbelt de scansnelheid van het beeld op een doeltreffende manier om een rustgevende, flikkervrije ‘cinematografische’ ervaring te creëren.

Optimale digitale interfacing
De HDMI terminal kan rechtstreeks gekoppeld worden, of via HDMI schakeling (op Pioneers aangekondigde VSX-AX4AVi-S en VSX-AX2AV-S ontvangers) op een Pioneer ‘PURE Vision Black’ plasma-TV om de inhoud van een volledig digitale, pure audio- en video-ervaring te sturen.
De i.LINK Advanced Resolution Digital Audio Interface is ideaal voor veeleisende digitale audio-omgevingen zoals DVD-audio en SACD. Het is de ideale interface om niet gecomprimeerde inhoud van een geluidsschijf rechtstreeks en veilig over te dragen.De geluidsoverdracht is vrij van trillingen dankzij de toepassing van Pioneers PQLS (Precision Quartz Locking system).

Superieure analoge prestaties
De 108 MHz/14-bits multi-bit video D/A convertor (DAC) die is ingebouwd in de chipset van de VQE9 zorgt voor optimale analoge prestaties, terwijl de zeer getrouwe klank van een uitzonderlijke kwaliteit is dankzij de 192Khz/24-bits audio D/A convertor die op alle kanalen is toegepast.

Geavanceerde designkenmerken
Een waaier bijzonderheden op het vlak van design maakt een eenvoudige bediening van de belangrijkste functies van het systeem mogelijk. Zo stelt een SACD knop de gebruikers in staat om direct te schakelen tussen SACD 2-audiokanaal, meerkanaals-audio en CD, terwijl een Pure Audio knop de ultieme analoge klankzuiverheid levert door alle ongebruikte videoverwerkings- en digitale audiocircuits uit te schakelen, het ruisniveau in het geluidssignaal tot een minimum te beperken voor een doordringende, onvervormde analoge klank. Bij de DV-989AVi-S is ook Pioneers gebruiksvriendelijke jog en joy stick afstandsbediening met verlichte toetsen inbegrepen.

Compleet nieuw onderstel
Het systeem is gebouwd rond een stevig, stabiel en onbuigzaam onderstel dat van essentieel belang is om inwendige trillingen te dempen en een superieure video- en audiokwaliteit weer te geven. Het frame bestaat uit drie lagen, waarvan twee stalen stabilisatieplaten om trillingen te absorberen en interferentie te elimineren.

De waaier van toptechnologieën in het product wordt aangevuld met de voorkant van geborsteld aluminium van superieure kwaliteit en de algemene kwaliteit van de constructie van het toestel die zijn technische uitmuntendheid onderstreept.

Beschikbaarheid en prijs
De DVD-speler zal beschikbaar zijn vanaf november 2005
DV-989AVi: 1399 euro


EDITORS' CHOICE