NIEUWSHitachi

Hitachi filtert reclameblokken


Redactie HiFi.nl | 14 september 2005 | Hitachi

(ingezonden mededeling)

Hitachi dvd-recorders met harde schijf filteren reclameblokken

Berlijn - IFA 2005, 1 september 2005 – Hitachi, wereldwijd specialist in harde schijven en dvd-technologie, introduceert op de consumentenelektronicabeurs IFA in Berlijn zijn nieuwe assortiment hard disk dvd-recorders.

Deze Memory Master lijn bestaat uit drie super-multi format apparaten met harde schijven voor 100 uur opnamecapaciteit (DV-DS81E – 80 GB), 200 uur (DV-DS161E – 160 GB) tot zelfs ruim 300 uur (DV-DS251E – 250 GB). De compatibiliteit met alle dvd-formaten zorgt voor optimale gebruiks- vriendelijkheid.

Hitachi DV-DS81E

Verschillende opnamemogelijkheden
Opnemen kan in alle bestaande dvd-formaten: DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW, DVD-RAM, DVD-R en DVD-RW. Daarnaast is de harde schijf te gebruiken voor het opnemen van programma’s die later weer zijn te wissen. De Memory Master-modellen lezen zowel afgesloten als niet-afgesloten 8cm DVD-RAM en DVD-R schijven.

Reclame overslaan
Voor het eerst is het mogelijk om onderbrekingen als reclameblokken tijdens het afspelen over te slaan. De Memory Master-lijn beschikt over `commercial advance` of een `commercial skip`-functie, die er voor zorgt dat onderbrekingen automatisch gedetecteerd en overgeslagen worden wanneer een film of programma wordt bekeken.

Aansluitingsmogelijkheden
Voor een optimale aansluiting op bestaande apparatuur beschikt de Memory Master DV-DS81E over een DV-input. Om een zo waarheidsgetrouwe audio- en video-inhoud te garanderen, hebben de Memory Master DV-DS251E en de DV-DS161E tevens een HDMI-poort naast de DV-input. Verder is er ook een SD-geheugenkaart input voorzien om foto’s en andere digitale content van apparatuur te bekijken.

Hitachi DV-DS81E

“Een door Hitachi ontworpen harde schijf met hoge opslagcapaciteit geeft onmiddellijke toegang tot de opgenomen inhoud,” aldus Roland Fritsch, Product Marketing Manager van Hitachi Digital Media Group. “Elk programma dat men wenst te behouden is gemakkelijk over te zetten naar elk type dvd-schijf. Zo kan men dvd’s bekijken die vrienden opgenomen hebben, ongeacht de apparatuur die zij gebruikten, of het nu een dvd-camera of een andere dvd-recorder is. Als zij geen super multi-format dvd-speler hebben, is de gewenste inhoud simpelweg over te zetten op het schijftype dat hun apparatuur kan lezen.”

Gemakkelijke navigatie
Een intuïtief en snel navigatiesysteem zorgt voor eenvoudige opname- en afspeelmogelijkheden. Met de triple-navigatiefunctie wordt de schijf doorzocht op inhoud, per scène of per tijd. De schijfnavigatie-optie toont de inhoud van de schijf in de vorm van ondertitels en toont tegelijk beeld met geluid. De scène-navigatiefunctie toont een reeks ondertitels van de geïndexeerde scènes op de schijf en de navigatie-optie gebaseerd op tijd laat snapshots zien van de scène op het gekozen tijdstip.

DVD-videorecorder
Naast de Memory Master recorders introduceert Hitachi eveneens een super multi-format dvd/videorecorder die de omzetting van video op dvd en omgekeerd mogelijk maakt door op één knop te drukken. De DV-RV8500E bezit hetzelfde gebruiksvriendelijke navigatiesysteem als de Memory Master recorders.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle recorders zijn vanaf september verkrijgbaar. De adviesprijzen voor de DV-DS81E, DV-DS161E en DV-DS251E zijn respectievelijk 549 euro, 649 euro en 749 euro. De dvd-video combirecorder DV-RV8500E heeft een adviesprijs van 449 euro.

EDITORS' CHOICE