NIEUWSBurmester

Burmester noviteiten bij Sound Design

Redactie HiFi.nl | 13 september 2005 | Burmester

(ingezonden mededeling)

808 MK5 Reference voorversterker

25 jaar is hij in productie de  modulaire voorversterker 808  van Burmester die ondertussen in mk5 versie wereldwijd referentiestatus geniet.

Burmester 808

Naast de superieure geluidskwaliteit is de volledig gebalanceerde 808 mk5 het toonbeeld van flexibiliteit  en verouderingsvrijheid ,mede door zijn modulaire opbouw kunnen modificatie’s en wensen van de gebruiker qua in en output samenstelling in een handomdraai verwezenlijkt worden.

Burmester 808

Ter viering van het 25 jarig jubileum van de 808 is er een speciale vergulde Anniversary serie van aansluitend op dit heugelijke feit precies 25 stuks geproduceerd.

Naast  genoemde vergulde afwerking heeft de Anniversary  o.a. een verder verbeterde Power Supply in de Burmester Reference behuizing en een Surround Troughput die overigens voor alle mk5 versies als optie te leveren is.

Burmester 808

Prijs:
De prijs voor dit gelimiteerde voorversterker juweel uitgerust met alle beschikbare module’s  waaronder een gebalanceerde Phono MC ingang en een eveneens vergulde afstandsbediening bedraagt  49.500 euro

 

Classic Line 035 voorversterker

Direct afgeleid van de techniek gebruikt in de 808 mk5 Reference en de Topline 011 voorversterker is er de nieuwe Classic Line 035 voorversterker van de in Berlijn residerende firma Burmester.

Burmester 035

Naast de voor alle Burmester modellen bekende volledig gebalanceerde techniek en DC koppeling waardoor klankbeïnvloedende condensatoren buiten de signaalweg blijven,heeft de 035 vele mogelijkheden en optie’s.

Zo wordt het volume relais gestuurd in een R-2R netwerk geregeld in 60 stappen met absolute kanaalgelijkheid,en is er een optionele mogelijkheid tot het plaatsen van een naar keuze Phono MC (balanced) of MM module.

Ook kunnen alle ingangen in gevoeligheid met een bereik van –6dB tot +6dB perfect aan de aangesloten apparatuur worden aangepast,is er een uitschakelbare toonregeling voorhanden,evenals een hoogwaardige hoofdtelefoon aansluiting. Ook is er een Surround ingang aanwezig voor perfecte integratie van de 035 in een meerkanaalsopstelling.

Verder  is een Burlink verbinding aangebracht waarmee het apparaat kan communiceren in een Crestron systeem voor een comfortabele besturing van een complete installatie over een individueel programmeerbaar Touch-Panel.

Prijs:
De verkoopprijs bedraagt 6250 euro

Nadere informatie Nederland en Belgie:
Sound Design Import 
Tel. 0031(0)516-577236
Mail: info@sounddesign.nl    
Website : www.sounddesign.nl


EDITORS' CHOICE