NIEUWSPioneer

Pioneers DVR-530H wint EISA Award

Redactie HiFi.nl | 07 september 2005 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Pioneers onlangs gelanceerde DVR-530H HDD/DVD recorder heeft een prestigieuze prijs van de European Imaging and Sound Association (EISA) binnengehaald als ‘Europese Digitale Videorecorder van het Jaar` voor 2005-2006.

Pioneers DVR-530H

‘EISA biedt de ultieme onafhankelijke steunbetuiging voor innovatieve home entertainment producten; ze vertegenwoordigt de collectieve mening van de redacteurs van bijna 50 sterk gespecialiseerde tijdschriften voor consumentenelektronica in Europa,` zegt Philippe Coppens, Manager, Technology and Product InfoManagement, Pioneer Europa. ‘Het is een opwekkend eerbetoon aan Pioneers assortiment DVD-recorders dat EISA een product uit de middenklasse selecteerde voor die erkenning,’ vervolgt Coppens. `Het trio HDD/DVD recorders dat we in juni al aankondigden, omvat het instapmodel DVR-433H, de nu bekroonde DVR-530H en het topmodel DVR-630H. Het citaat van EISA spreekt boekdelen`:

`Laat u niet misleiden door het zijn discrete, ranke verschijning. De nieuwe Pioneer DVR-530H is een volwaardige digitale recorder en nog veel meer dan dat! Hij leest en schrijft uiteraard beschrijfbare en herschrijfbare DVD`s, maar ook dual-layer schijven. En dankzij Pioneers unieke "plaatsbesparende” coderingsalgoritme kan de DVR-530H tot 13 uren gegevens opslaan op één enkele DVD-R.`

`Nog meer opslagcapaciteit is beschikbaar op de ingebouwde harde schijf van 160GB, waarop EPG-gestuurde opnames in uitgesteld relais mogelijk zijn van maximaal 450 uur uitzending. En het beste voor muziekfans is dat de innovatieve digitale jukeboxfunctie de harde schijf dubbel gebruikt als compleet archief van favoriete CD-collecties.`

EISA kende ook de begeerde ‘Beste van 2005-2006’ prijzen toe aan de Pioneer VSX-1015 home theatre ontvanger en aan Pioneers 50 inch PDP-506XDE ‘PURE Vision Black’ plasma-TV. De driedubbele prijs voor elke van de drie hoofdcomponenten in het home cinema assortiment onderstreept Pioneers leiderschap in de sector op het vlak van eenvoudig aan te sluiten Home Theatre technologieën die de puurste audio- en visuele ervaring bieden.

Pioneers gamma DVD recorders
Pioneers slanke HDD/DVD recorders zijn de eerste waarmee tot 24 uren opname op Dual Layer (DL) DVD-R media mogelijk is. Ze bieden een geavanceerde MPEG-encoder die niet alleen de opnametijden verlengt, maar ook de opname/afspeelkwaliteit verbetert, en een kopieersnelheid en HDD-capaciteiten die toonaangevend zijn in de sector.

De nieuwe gebruiksvriendelijke GUI intuïtieve HELP-functie begeleidt de gebruikers, terwijl de Disc Navigator de snelste bladermogelijkheden voor programma’s ooit en verscheidene weergaveopties voor titels biedt.

Het gebruiksgemak van de twee hogere modellen [DVR-530H en DVR-630H] wordt aangevuld door de GUIDE Plus+™  EPG. Die omvat een elektronische TV-gids voor verscheidene dagen met een eenvoudige knop om te programmeren uit gedetailleerde TV- en programmagidsen.

De recorder bevat ook een Digitale Jukebox. Met slechts één druk op de knop kunnen de gebruikers hun favoriete CD’s op de HDD rippen. Via de GUI van de recorder kunnen albums worden gezocht, genres toegewezen en tracks worden ingesteld om over te slaan.

Schijfcapaciteiten
Pioneers gestroomlijnde, stijlvolle producten (hoogte 59 mm) zijn: de DVR-433H in zwarte of zilvergrijze finish met 80GB harde schijf voor maximaal 227 uren video; de zilvergrijze DVR-530H [160GB HDD] biedt plaats voor maximaal 455 uren video; en met de DVR-630H [250GB HDD] kunnen gebruikers tot 711 uren video opslaan.

Beschikbaarheid en prijs
Voor meer informatie over de prijzen en beschikbaarheid kunt u terecht bij uw plaatselijke Pioneer verdeler.
DVR-530H: 599 euro


EDITORS' CHOICE