NIEUWSB&W

iPod - publicatie week 35


Redactie HiFi.nl | 01 september 2005 | B&W

In een recente poulevraag op HiFi.nl gaf ruim 20% van onze lezers (in ieder geval van de lezers die de poulevraag hadden beantwoord) aan te beschikken over een iPod en nog eens 10% gaf aan de aanschaf van een iPod te overwegen. Een reden voor HiFi.nl om wat dieper op het fenomeen iPod in te gaan.

Wat is nu eigenlijk een iPod, wat kun je er mee, en, voor een site als HiFi.nl de belangrijkste vraag, hoe klinkt hij en kun je hem gebruiken als bron voor muziekweergave thuis? Auteur Guido de Kanter dook in de wereld van de iPod , compressiemethoden, bijpassende speakersets, hoofdtelefoons en kabels. Lees alles over de iPod, de iPod en HiFi, iTunes en Podcasting in de HiFi.nl iPod special.

De iPod special is overigens de eerste in een reeks van specials welke wij de komende tijd zullen publiceren op HiFi.nl. U kunt deze specials zien als `thematische websites` welke continu bijgehouden zullen worden en voorzien van nieuwe informatie en artikelen. In de linkernavigatie op HiFi.nl vindt u een knopje "Specials", hier zullen we voortaan de directe doorlinks plaatsen naar deze specials.

Is de iPod echt een product van deze tijd, de door Philip van Deijk gerecenseerde Leben versterker lijkt zo uit de jaren zeventig te komen. Toch hebben we hier te maken met een volledig nieuw ontwikkelde versterker, die bovendien ook erg fraai klinkt.

Uiteraard ook deze week de bekende software recensies, een column, een set uit onze rubriek my.hifi.nl, nieuwe poulevraag en... een prijsvraag. U maakt na deelname kans op een echte iPod mini + een aantal mooie extra`s.

Kortom, wederom veel leesplezier,
Redactie HiFi.nlNieuw op HiFi.nl

HiFi.nl special; de iPod

www.i-fi.nl (powered by HiFi.nl)
In deze special van HiFi.nl (ook te vinden op: hifi.nl/ipod) publiceren we een aantal artikelen over de iPod, vindt u alvast de bespreking van een aantal iPod gerelateerde produkten, maakt u kans op een iPod mini pretpakket en leest u regelmatig iPod nieuws. Deze iPod special is permanent online en zal regelmatig uitgebreid worden met extra artikelen en nieuwsitems.

iPod - publicatie week 35 (c) Xingo

Prijsvraag
Maak kans op een iPod mini pakket ter waarde van ruim 300 euro. Klik op de titel om mee te doen.

Hardware

Leben CS300, door Phil van Deijk
Met weemoed denk ik regelmatig terug aan de High End München Show 2004. Reden? De luisterruimte van de Duitse importeur van, onder andere, Wiener Lautsprecher Manufaktur stond helemaal vol met dit Weense merk. "Dat is toch niet raar?", zult u zeggen. Nee, dat klopt ook, dit was niet alles. Tussen twee luidsprekersets stond, in een fraai audiorack, topapparatuur opgesteld van Manley. Dit Amerikaanse buizenmerk had, evenals WLM, groots uitgepakt. Een grote batterij zeer kostbare versterking stuurde de WLM luidsprekers aan. Deze combinatie bereikte een synergie die ik helaas nooit meer tegen ben gekomen.

iPod - publicatie week 35 (c) Xingo

Achtergrondartikelen - Columns

iPod en HiFi, door Guido de Kanter
Een iPod is natuurlijk leuk, maar de lezer van deze site zal zich voor de aanschaf van zo’n apparaat twee dingen afvragen. Ten eerste: Hoe klinkt ’ie? En ten tweede: Hoe haal ik er een maximum aan geluidskwaliteit uit? Deze sectie van de Hifi.nl iPod special doet u tips aan de hand om zoveel mogelijk audiofiel genoegen te hebben van uw kleine witte kameraad.

Podcasting, door Guido de Kanter
Eén van de nieuwste toepassingen voor de iPod is, opmerkelijk genoeg, als radio. Ook al blijft Apple hardnekkig weigeren modellen uit te brengen met een ingebouwde FM-tuner, of desnoods meteen maar met DAB, dankzij Podcasting laten zich weldegelijk radioprogramma’s beluisteren op de iPod.

Twee werelden, door Rene van Es
In het enorme aanbod van apparatuur voor zowel home cinema, SACD multichannel als voor conventionele stereo blijf ik als eenvoudige consument een gapend gat ontdekken dat nauwelijks lijkt te worden ingevuld door de industrie.

Software

Sufjan Stevens – Illinois (CD), door Jan Luijsterburg
Sufjan Stevens is door OOR al uitgeroepen tot de redder van de popmuziek. Een ietwat boude uitspraak, maar in artistieke zin heeft de jonge Amerikaan een fenomenaal werkstuk afgeleverd, en niet voor het eerst.

[Safe] (DVD-Film), door Jan Luijsterburg
Safe is veilig, maar ook een kluis. De bedreiging komt in deze film van Todd Haynes uit het milieu, en dat is overal. De haken om de titel zijn daarom treffend: de muren waar tussen je je kunt opsluiten, zonder echt in veiligheid te geraken. Hoe goed we dat ook proberen. Julianne Moore is de ster van de film.

Crimson Gold

Crimson Gold (DVD-Film), door Jan Luijsterburg
Geen prettige film om te zien, ook in een totaal andere stijl en tempo dan we gewend zijn, maar wie het geduld opbrengt en de subtiele details in het verhaal tot zich door laat dringen wordt zeer beloond. Het werk van Panahi is, net als dat van Kiarostami van groot belang. Foto hierboven.

MERK

EDITORS' CHOICE